מבזקים
סרוגים

לפיד": מתנצל בפני הכתבים לא באנו לריב, באנו לעבוד"

לפיד בהצהרה ראשונה מאז הושבע לשר: "יש לנו הרבה עבודה. ההרס וההזנחה שמצאנו במשרדים הם בלתי נתפסים. אנחנו לא מתחילים לעבוד מאפס, אלא מתחת לאפס. במקום לדאוג למדינה, הממשלה הקודמת דאגה רק לעצמה ולמקורביה"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"א תמוז התשפ"א
לפיד": מתנצל בפני הכתבים לא באנו לריב, באנו לעבוד"
לפיד": מתנצל בפני הכתבים לא באנו לריב, באנו לעבוד" צילום: (צילום: בנצי רובין, סרוגים)

יו"ר יש עתיד, שר החוץ יאיר לפיד דיבר היום בפתח ישיבת הסיעה, והתנצל בפני הכתבים, על כך שבממשלה הזו לא יהיו מריבות – אלא תהיה עבודה. לדבריו, ישיבת הממשלה הראשונה התנהלה לראשונה מזה שנים, בשקיפות, בכבוד, תוך הקשבה לאנשי המקצוע.

בנוסף, הוא טען כי שרי הממשלה מצאו הרס, "לא התחלנו מאפס, התחלנו מתחת לאפס, מצאנו הרס וחורבן בכל מקום".

צפו: ישיבת הממשלה הראשונה של נפתלי בנט
צפו: ישיבת הממשלה הראשונה של נפתלי בנטצילום: צפו: ישיבת הממשלה הראשונה של נפתלי בנט

ישבתי אתמול בישיבת הממשלה ואני רוצה להגיד לכם מה ראיתי: ראיתי אנשים שבאו לעבוד. לא באו לריב, לא באו להעליב, באו לעבוד.

יש לנו הרבה עבודה. ההרס וההזנחה שמצאנו במשרדים הם בלתי נתפסים. אנחנו לא מתחילים לעבוד מאפס, אלא מתחת לאפס. במקום לדאוג למדינה, הממשלה הקודמת דאגה רק לעצמה ולמקורביה.

אני קורא מפה לציבור לגלות סבלנות. אנחנו נבנה מחדש, וטוב יותר, את מערכות המדינה, אבל זה לא יקרה ביום וגם לא בחודש. זה תהליך. התהליך הזה ינוהל בשקיפות, באורך רוח, באופן מאוזן, ובלי שיקולים פוליטיים. בכל מקום שבו נוכל לשתף את האופוזיציה, נזמין אותה להיות שותפה. תפקידה של האופוזיציה הוא להתנגד. אני מקבל את זה. תפקידה לנסות להפיל את הממשלה, אני מקבל גם את זה. אבל יש לנו גם מטרות משותפות: שמדינת ישראל תצליח, תשגשג, תהיה בטוחה וחזקה.

יאיר לפיד יש עתיד ממשלת בנט לפיד