חדשות

סערת חוק איחוד משפחות: השר פריג' נגד הקואליציה

השר לשיתוף פעולה אזורי, עיסוואי פריג', מצטרף לחברו במרצ ח"כ מוסי רז ומביע התנגדות לחוק איחוד משפחות. פריג': "יש למצוא את הדרך כיצד לצאת מהפלונטר הזה"

סערת חוק איחוד משפחות: השר פריג' נגד הקואליציה
צילום: צילום: פלאש 90

השר לשיתוף פעולה אזורי, עיסאווי פריג', ממרצ, אמר היום (שבת) כי לא יוכל להצביע בעד חוק איחוד משפחות שיעלה ככל הנראה ביום שני הקרוב למליאת הכנסת.

בריאיון לכאן רשת ב הוסיף כי "יש למצוא את הדרך כיצד לצאת מהפלונטר הזה".

מרד בקואליציה? ח"כ מוסי רז מתנגד לחוק האזרחות

פריג' מצטרף לחברו למפלגה, ח"כ מוסי רז, אשר אמר ביום חמישי כי הוא מתנגד להארכת הוראת השעה של חוק איחוד משפחות.

כזכור, הכנסת כל שנה נדרשת להאריך את תוקפה של הוראת שעה לחוק איחוד משפחות המקפיא מתן אזרחות ישראלית לפלסטינים אשר רוצים להתאחד עם משפחותיהם או בני זוגם בישראל.

גם מפלגת רע"מ מתנגדת לחוק ובקואליציה מתקשים להשיג רוב להארכת הוראת השעה שפגה בתאריך 6.7.

תמר זנדברג 26.4.2021
תמר זנדברג 26.4.2021

לאור האיומים של האופוזיציה כי יצביעו נגד החוק זאת למרות חשיבותו הציונית, הנהלת הקואליציה תיפגש מחר לדון האם לעלות את החוק כבר ביום שני הקרוב ולהסתכן בנפילתו, או לדחות את ההצבעה לסוף השבוע הראשון של חודש יולי ובזמן הנותר לקיים מו"מ עם רע"מ בניסיון להשיג את תמיכתם.

שר הפנים איילת שקד כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "בשבוע הבא אעלה להצבעה את חוק האזרחות. אני לא מעלה על דעתי שהאופוזיציה תפגע בביטחון המדינה בשם משחקים פוליטיים. אני בטוחה שהם יגלו את הבגרות הנדרשת ויתמכו בחוק. אין לי ספק שראש האופוזיציה יקיים את דבריו שבענייני ביטחון ישראל "אין אופוזיציה ואין קואליציה, בעניין הזה כולנו בחזית אחת"

ח"כ מיקי זוהר השיב: "הקמתם ממשלה מסוכנת בלי טיפת אחריות שמורכבת מאלו המתנגדים לישראל כמדינה יהודית. כיבוי השריפות שאתם הבערתם, הוא לא חלק מהמטרות שלנו".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

25
19
נו דיי כבר בנט
19.06.21

איילת הנוכלת תיתן עוד 30 מיליארד לערבים והכול יסתדר

18
ליאת
19.06.21

לזרוק את הבוגדים האלה מהכנסת והמדינה.

17
פטריוטית
20.06.21

עלובה איילת שקד