מיו"ר הכנסת ליו"ר הסיעה: חברי סיעת הליכוד הצביעו היום (חמישי) על מינויו של ח״כ יריב לוין לתפקיד יו״ר סיעת הליכוד ומרכז האופוזיציה. בעקבות בחירתו, לוין אמר כי "נעבוד על חלוקת התפקידים בשיתוף פעולה עם השותפים שלנו לאופוזיציה".
ההחלטה התקבלה פה אחד בתום הצבעה גלויה שנערכה בישיבת הסיעה במצודת זאב. לוין היה המועמד היחיד, כאשר מיקי זוהר היה אמור להתמודד גם כן – אך הסיר את מועמדותו ברגע האחרון. גם השרה לשעבר גילה גמליאל שקלה השבוע להגיש מועמדות לתפקיד, אך לבסוף כאמור רק לוין התמודד ונבחר פה אחד.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
תפקידו של מרכז האופוזיציה הוא לשמור על אחדות בין כל מפלגות גוש הימין ולכנן מהלכים פרלמנטריים חכמים ויעילים להפלת הממשלה. רבים העריכו לפני ההצבעה כי יריב לוין, אשר שימש כאיש סודו של נתניהו בכל המהלכים הפוליטיים של השנים האחרונות, הוא המועמד המתאים ביותר. כמו כן, לוין נמצא בקשר טוב עם המפלגות החרדיות והציונות הדתית.
בתוך כך, נתניהו מעוניין להגיע גם להסכמות בנושא חלוקת הוועדות. הליכוד צפוי לקבל את הוועדה לביקורת המדינה ואת ועדת המדע. חברי הכנסת קרעי וזוהר מתמודדים על ראשות ועדת ביקורת המדינה שכן כל מי שכיהן בשנתיים האחרונות בתפקיד שר לא יכול לשמש יו"ר הוועדה.
רבים מן השרים לשעבר בליכוד לטושים את עיניהם לכהן בוועדת חוץ וביטחון זאת כדי להרוויח את ההילה הביטחונית והיוקרה סביבם. וועדה נחשקת נוספת היא וועדת הכספים. כאמור, נתניהו רוצה להגיע להסכמות בישיבת הסיעה על חלוקת התפקידים.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
בלה
יריב לוין איש מאוד ראוי הוא איש של שלום איך הוא קיבל את מיקי לוי במקמו לא צעקו תרבותי איש נכון במקום נכון שיהיה לו בהצלחה רבה
11:38 18.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חחחח
גילה גמליאל שקלה??? האשה בטלנית ובוודאי לא באמת חפשה עבודה נוספת לעצמה....
07:20 18.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליטה לבנה בליכוד
כרגחל נבחר אשכנזי ולבן לא מזרחי
23:10 17.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהי ה' אתך
תודה לך איש עדין על כל פעולותיך בכנסת ומחוצה לה.
23:54 17.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר