אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פרינג': מסעדת השף הירושלמית שאסור לכם לפספס| ביקורת מסעדות

קבוצת טלביה פתחה מסעדת שף חדשה בתיאטרון ירושלים בשם: "פרינג". למי שמחפש בילוי במסעדה שף מיוחדת שיחשוף אתכם לטעמים חדשים ומפתיעים, זה המקום בשבילכם

פרינג': מסעדת שף חדשה ומבטיחה| ביקורת מסעדות
  (צילום: תמר פרנק)

כשראיתי שקבוצת טלביה פתחה מסעדה חדשה, היו בי תקוות שאולי הפעם היא תהיה כשרה, ולשמחתי הרבה גיליתי מהר מאוד שהיא כן!

קבוצת טלביה הנהדרת, ידועה בשלל המסעדות שלה ברחבי העיר ירושלים, בעיקר בזכות המסעדות הלא כשרות שלה, בחרה לראשונה פתוח מסעדת שף כשרה בתיאטרון ירושלים.

וככה הגענו למסעדת פרינג', וכן, כדאי לכם כבר עכשיו להזמין מקומות. זה המתכון בשבילכם לערב קלאסי של הצגה בתיאטרון וארוחת ערב במסעדת שף.

מה זה בעצם פרינג' אתם שואלים? פרינג' הוא סוג של תיאטרון שוליים, והמסעדה בחרה לקחת מנות שנמצאות בשוליים, מנות פשוטות ופחות מוערכות, ולהפוך אותן למנות שף.

המסעדה נמצאת ממש בכניסה לתיאטרון, עם מחיצה מעוצבת שמנתקת אותך ממבנה התיאטרון. העיצוב מרשים, עדין וקלאסי, ואחד הדברים הבולטים הוא הטאבון הגדול שבו מכינים את מרבית מנות התפריט.

"העיצוב מרשים, עדין וקלאסי". (צילום: תמר פרנק)

השירות לכל אורך הערב היה מעל ומעבר, מהמארחת שליוותה אותנו לשולחן, למלצרים שידעו להגיד כל פרט על המנות, למנהל המשמרת שמזג לנו מים עם פלחי לימון מקולפים, למלצרית שהפתיעה אותנו בצ'ייסרים על חשבון הבית, עד לשף ניר לוי שעובר בין השולחנות של האורחים במסעדה שלו.

כמו שאמרתי, מסעדת שף.

קיבלנו תפריט, ומהתייעצות עם המלצר סיפרנו לו שאני לא אוכלת דגים, ונתנו לו להפתיע אותנו עם מנות שלא כללו דגים. עד שהמנות הגיעו קיבלנו מנת פתיחה שכל שולחן במסעדה מקבל על חשבון הבית שכללה פוקאצ'ה מלוחה וטיפה מתוקה, שמן זית וזעתר שמיובש במקום, ותורמוסים שהיו מעט מלוחים, והיה כיף לנשנש אותם לאורך כל הארוחה.

התחלנו עם המנות הראשונות, קיבלנו מנה של פלפל שושקה שרוף שהיה בטאבון, עם גבינת פטה וצנוברים. מנה קלילה ומרעננת עם טעמים מתוקים.

שישברק, מנה שמגיעה מהמטבח הערבי, כיסונים במילוי תרד, על קרם יוגורט קליל וטעים. על המנה הזו שמעתי המון בתוכניות הראליטי של הבישול (הראליטי האהוב עלי כמובן), והצטערתי שלא אוכל לנסות אותה מכיוון שבמקור היא כל כך לא כשרה כי הכיסונים הם במילוי בשר ומוגשים על קרם יוגורט. ופרינג' הביאו את המנה בגרסה מעולה גם לשומרי הכשרות.

גוזלמה (מאפה טורקי) במילוי תרד, עם קרם שום שחור לצד עלים טריים שמרעננים את המנה, ופלפל אדום חריף. הקרם שום שחור היה אחד הטעמים החדשים והמעניינים שטעמתי לאחרונה, והעלים היו לגמרי במקום. המנה הזו ללא ספק הייתה המנה האהובה עלי.

לאורך הערב הייתה מוזיקה אותנטית ונעימה, שלא הפריעה לשיחה. בלי המתנה כמעט כבר קיבלנו את המנות העיקריות,

קיבלנו מנת קישואים ממולאים באורז, על קרם יוגורט ושמן פטרוזיליה. אני לא חובבת גדולה של ממולאים, אבל המנה הזו קנתה אותי. רכה ומדויקת, ובשילוב עם היוגורט היא הייתה נהדרת.

צלחת ירקות צלויים בטאבון, עם קציפת עגבניות מגי וגבינת ענבל עם טימין (שהיא וואו בעצמה). הירקות משתנים בהתאם לעונה. הצלחת שלנו הורכבה מסוגי עגבניות שונים, בטטה, שום, בצל סגול, קישוא, לימון ושעועית ירוקה. המנה הזו לא בהכרח הייתה הבחירה הראשונה שלי, אבל היא הייתה כל כך מרעננת לצד המנות האחרות, ואני שמחה שאכלנו אותה. היה אפשר לשחק איתה ולהרכיב כל פעם ביס שונה, שילוב של ירק וגבינה, עם הקציפת עגבנייה, או לסחוט את הלימון מעל הירקות ולפזר קצת מלח מעל.

 

לבסוף, לקחנו מנת דגים אחת, ונבחר עבורנו פילה דג ים על מלפוף (מעין כרוב בטאבון), עם ציר דגים לימוני וסחוג עלי גפן. ירון החל לטעום את הדג ואמר שהוא מעולה, אני טעמתי מהכרוב שהיה מצויין. לאחר לבטים אם גם לנסות את הדג, ירון הזכיר לי שאם כבר לטעום דג, זה המקום הנכון לזה. ואחרי בערך 15 שנים בהם לא אכלתי דג, טעמתי ממנת הדג שהייתה מעולה, הדג היה טרי ולא יבש, ויחד עם הסחוג שהיה חריף במידה המדוייקת והכרוב הפך את זה לשילוב מצויין.

לקינוח בחרנו בפאדג' שוקולד תבלינים (אגוז מוסקט, הל, ג'ינג'ר וציפורן) בליווי קצפת עם שמן זית. המנה ניראת כל כך פשוטה, אבל ברגע שטועמים אותה השילוב של התבלינים היה בדיוק במקום, שילוב טוב שמשלים את כל הקו של הארוחה. והקצפת שהייתה עדינה ועשירה הפכה את זה לביס המושלם. הקינוח השני שבחרנו להשאיר לפעם הבאה היה עוגת גבינה, עם תמרים ודבש אבוקדו. אבל הפאדג' היה הדבר הנכון לנו לסיים איתו את הארוחה.

פרינג' היא לא המסעדה החלבית הטיפוסית של הציבור שומר הכשרות, וזה כיף ומשמח לראות התפתחות בקולינריה הכשרה. אני ממליצה להזמין כמה מנות ביחד, כדי לטעום הכל, ולהנות מהסוגים השונים של המנות. ואם אתם אוהבים הפתעות תנו למלצרים הנפלאים לבחור לכם, כמו שאנחנו עשינו. תודה למסעדת פרינג' על החוויה המצויינת, ברמה גבוהה שבה הפרטים הקטנים הם שעושים את ההבדל. המסעדה לגמרי נמצאת בראש רשימת המסעדות האהובות עלי.

בשורה התחתונה: תקבעו לכם הצגה בתיאטרון, ותסיימו את הערב במסעדת פרינג'.

מנות: קו אחיד של כל המנות, מומלץ לשלב כמה מנות שונות לחלוקה.
מחירים: נוחים מאוד למסעדת שף.
שירות: מעל ומעבר.
כתובת: תיאטרון ירושלים, דוד מרכוס 20 ירושלים.
שעות פתיחה: ימי א'-ה' 17:00 עד 00:00.
טלפון: 02-6499549.
כשרות: רבנות ירושלים.
חניה: יש חניון של המוזיאון, או כחול לבן בסביבות המוזיאון.
נגישות: המקום נגיש.
שירותים: של התיאטרון, נקיים ומסודרים.

בונוס: לקבוצה יש גם פטיסרי כשר בקומה השנייה של התיאטרון שפתוח בשעות הבוקר שאני גם אותו אני אנסה בוודאות

חשבונית:

פלפל שושקה – 38
גוזלמה- 46
שישברק- 62
ירקות אפויים- 58
קישואים ממולאים- 62
פילה דג ים- 96
פאדג' שוקולד תבלינים- 28

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
פרינג'
אורה שי | 23-06-2021 11:06
מה לא מספרים לכם הוא שיש להם נוהג תמוה לעגך סכומים לא, לא כפי שבנק ישראל מורה אגורת למעלה ומטה אלא עשרות שלמות למטה בנפש חפצה כי כך נהוג לדבריהם. חוצפה אם לא גזל.
2
ממש לא טעים....
דבש אלקה. יורשלים. | 30-06-2021 16:15
ממש לא טעים. התאכזבנו מהכל. החזירו למנויום את המסעדה החלבית שהייתה.
3
לא מסעדה ולא...
אורה אטינגר | 02-07-2021 23:20
לא מסעדה ולא שף...היינו אתמול, התאכזבנו קשות.