"אמון הציבור נשחק"

גנץ לרה"מ: הסר החיסיון מפרוטוקול דיוני הקורונה

אחרי שהממשלה הקודמת קבעה 30 שנות חיסיון על דיוני הקורונה, מבקש כעת שר הביטחון גנץ שהממשלה החדשה תבטל את ההחלטה: "תסייע להשיב את אמון הציבור לנבחרים"

((צילום: פלאש 90))

שר הביטחון בני גנץ, מי שגם כיהן כראש הממשלה החליפי בממשלה הקודמת, פנה הערב (ד') לראש הממשלה נפתלי בנט בדרישה לבטל את החיסיון שהוטל על דיוני הקורונה בשנה החולפת.

כזכור, על דיוני הממשלה בנוגע להתמודדות על נגיף הקורונה הוטל חיסיון של 30 שנה. אחרי ההחלטה נשמעה ביקורת קשה על ההסתרה של המידע שאינו ביטחוני אך לדברי גורמים אחרי בממשלה, הטענה הייתה כי זה חשוב על מנת שהשרים יוכלו לעבוד בצורה מקצועית, ללא חשש מלחץ ציבורי.

במכתב שהעביר היום השר גנץ לבנט נכתב: "לאורך שנת המאבק בהתפשטות הקורונה נשחק אמון הציבור בהחלטות הממשלה בעניין ההתמודדות עם נגיף הקורונה והגבלות התנועה, וככל שההגבלות הוארכו, נפגע האמון הציבורי, כמו גם שיתוף הפעולה בשמירה על ההנחיות והקפדת הציבור על המלצות משרד הבריאות".

ביהמ"ש קבע: הדיון במשפט נתניהו יפסק ל-3 שבועות

"להשיב את אמון הציבור לנבחריה"

גנץ מזכיר כי בעבר פנה לראש הממשלה לשעבר נתניהו אך זה סירב: "ביום 8 בפברואר 2021 פניתי לראש הממשלה לשעבר, מר בנימין נתניהו בנושא אולם הוא סרב לאפשר את פרסומם של תמלילי דיוני הממשלה ודיוני ועדת השרים להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה לציבור."

בדיקת קורונה, ארכיון ((צילום: יוסי אלוני/פלאש90))

לדבריו של גנץ: "אמון הציבור, הינו אבן היסוד בהתמודדות עם נגיף הקורונה וברי לכל כי שקיפות שלטונית הינה הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם פגיעה בו. יתרה מכך, הממשלה ה-36 אותה הקמנו ממש לאחרונה הוקמה בין היתר על מנת לשפר את אמון הציבור בעבודת הממשלה ונבחריה ועל כן אני סבור שהחלטה מעין זו תהא חשובה משמעותית ותסייע לנו להשיב את אמון הציבור לנבחריה, ויפה שעה אחת קודם."

"לאור האמור לעיל, אני קורא לך לפעול לאלתר לתיקון תקנון הממשלה כנדרש, ולפרסם לציבור את תמלילי דיוני הממשלה ודיוני ועדת השרים להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה ממועד הקמת הממשלה ה-35."

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

10 תגובות
5
עמדין
16.06.21

אמון אל דאגה בני חמודי כל עוד בנט ראש ממשלה אמון הציבור מלא מלא אשרינו שיש לנו ראש ממשלה ליבתי שמקיים את כל ההבטחות הליבתיות גם אשרינו שכספי המדינה נתונים בידי אדם נקי כפים ושונא בצע אשרינו אשרינו אשרינו שבטחון יושבי הארץ נתון בידי שר הבטחון מנסור עבאס ובידי אנשים גיבורי כח שמתפללים במארבים אשרינו אשרינו

הצטרפו אלינו