אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

שלושה מתכונים לנשנושים קלילים לצפיה ביורו 2021

מארחים חברים לצפייה משותפת ביורו 2021? נמאס כבר מגרעינים וחטיפים? קבלו שלושה מתכונים לנשנושים קלילים ודלי קלוריות שהאורחים שלכם ישמחו לאכול

שלושה מתכונים לנשנושים קלילים לצפיה ביורו 2021
  (צילום: טקה מוצרי חשמל)

משחקי היורו משודרים כל החודש הקרוב, וזה הזמן להזמין את החברים הביתה לצפייה משותפת. אבל כמה אפשר לפצח גרעינים ולטחון חטיפים? קבלו שלושה מתכונים לנשנושים קלילים ודלי קלוריות שכל החברים יהנו לאכול.

פרחי כרובית קריספיים ברוטב באפלו

מרכיבים

600 גרם כרובית

2 כפות קמח שיבולת שועל

2 כפות קמח שקדים

6 כפות ציר ירקות

1⁄2 כפית אבקת בצל

1⁄2 כפית שום כתוש

1⁄2 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כפות רוטב ברביקיו

אופן ההכנה

1. חותכים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב ומניחים בצד.

2. מערבבים את קמח שיבולת השועל, ציר הירק, אבקת בצל, שום כתוש, פפריקה מלח ופלפל יחד ומשאירים את התערובת לעמוד במקרר למשך 30 דקות לאיחוד הטעמים.

3. לאחר 30 דקות מערבבים את הרוטב עם פרחי הכרובית. מצפים את הכרובית העטופה במרינדה בקמח השקדים, וטובלים טבילה נוספת ברוטב הברביקיו. מכניסים בזהירות לסיר טיגון ללא שמן לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות/ אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

4. מגישים לצד רוטב יוגורט, מקלות סלרי, צנון ורוקט.

טאקו טופו בקארי

(צילום: טקה מוצרי חשמל)

מרכיבים

250 גרם טופו טבעי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות חלב סויה

1 כפית שמן זית כתית מעולה

1 כפית שום כתוש

1 כפית אבקת קארי

1/2 כפית אבקת כמון

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית מלח

קמח חומוס

1 כפית אורגנו מיובש

אופן ההכנה

1. מסירים את הנוזלים העודפים מהטופו על ידי עטיפתו בבד נקי למשך מספר דקות, וחותכים לקוביות.

2. למרינדה מערבבים יחד בקערה: רוטב סויה, חלב סויה, שמן, מלח ותבלינים.

3. מערבבים את קוביות הטופו עם הרוטב בקערה ונותנים לקוביות להתרכך מעט ולספוג טעמים למשך 30 דקות.

4. לאחר 30 דקות, מצפים כל טאקו בקמח חומוס ומעט אורגנו. מכניסים את קוביות הטופו לסיר טיגון ללא שמן ומטגנים ב- 180 מעלות למשך 15 דקות/ מטגנים בשמן עמוק.

5. מגישים חם לצד יוגורט, חומוס או טחינה.

בננה אפויה עם יוגורט ופיסטוקים

(צילום: טקה מוצרי חשמל)

מרכיבים

בננה אחת

חצי ליים

אבקת קינמון

2 כפיות מייפל או סירופ אגבה

יוגורט צמחי

פיסטוקים

אופן ההכנה

1. חותכים את הבננה הלא מקולפת לחצי.

2. מניחים על תבנית עם נייר אפיה כאשר קליפת הבננה פונה מטה ומפזרים מעט ליים וקינמון לפי הטעם.

3. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבננה חומה-זהובה.

4. מגישים על צלחת ומקשטים בסירופ מייפל ויוגורט.

___________________________________________________________________________

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו