יש תאריך: שבועיים לאחר שנבחר כנשיא ה-11 של מדינת ישראל, בבית הנשיא הודיעו היום (רביעי) כי יצחק הרצוג יושבע לתפקידו ב-7 ביולי. הנשיא היוצא ראובן ריבלין יסיים באופן רשמי את תפקידו יומיים לאחר מכן, כשלפני כן הוא צפוי לערוך ביקור פרידה בארה"ב ולהיפגש עם הנשיא ג'ו ביידן וחברי הקונגרס.

טקס ההשבעה יתקיים במליאת הכנסת, ובו צפוי ריבלין להיפרד מהתפקיד שבו כיהן ב-7 השנים האחרונות. לאחר מכן הרצוג יושבע רשמית כנשיא המדינה, וחברי הכנסת יכבדו אותו בקריאת "יחי הנשיא". עוד צפוי לשאת דברים יו"ר הכנסת מיקי לוי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צלם: אבי קנר, לע"ם

כזכור, בבחירות לנשיאות המדינה שהתקיימו ב-2 ביוני הרצוג נבחר ברוב של 87 קולות מול המועמדת מרים פרץ שזכתה ל- 26 קולות מחברי הכנסת. מדובר ברוב הגדול ביותר בו זכה מועמד לנשיאות המדינה.

בנאום הניצחון שלו הרצוג אמר כי "במשך למעלה משני עשורים מילאתי את משימת חיי: שירות העם והארץ שלנו באהבה, במסירות ובמקצועיות. למדתי את החברה הישראלית לאורכה ולרוחבה, הכרתי מקרוב את המגוון והייחודיות של הפסיפס הישראלי, הנדיר והייחודי, המשלב לא רק את בני כל האמונות, הקבוצות והדתות, אלא את כל האוצרות האדירים שקיבלנו כאן יחד: עושר רוחני, עומק תרבותי, מחשבה ביקורתית, מסורת והתחדשות. אין אפילו אבן אחת בפסיפס היפיפה שלנו שהייתי מוכן או מעז לוותר עליה".

"זו הסיבה שבכוונתי להיות נשיא של כולם. להטות אוזן קשבת לכל עמדה ולכבד כל אדם. לסמן את הקווים המחברים ולבנות גשרים של הסכמות, כדי לקרב גם את הרחוקים שבניצים – כאן בתוכנו, כמו גם עם אחינו ואחיותינו בתפוצות; להעצים ולטפח את היצירתיות, היוזמה והמקוריות שלנו; למלא בכל יום את צידת האחדות, הערבות הדדית והזהות משותפת, הנחוצות לנו כל כך במסע שלנו להפוך לחברת מופת. להותיר מרווח נשימה לרוקמי הרוח, היצירה והחלומות. למלא את ישראל בתקווה".