אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הבלוגריות: אבישג שאר-ישוב בראיון על עוגלשבת

אבישג שאר-ישוב היא צלמת עיתונות מהמוכרות בישראל. אבל מעבר למקצוע שלה, היא גם אופה עוגות מדהימות אותן היא מתעדת מידי שבוע בעמוד האינסטגרם שלה עוגלשבת

הבלוגריות: אבישג שאר-ישוב בראיון על עוגלשבת
  (צילום: אבישג שאר ישוב)

היום במדור הבלוגריות: ראיון עם אבישג שאר-ישוב. אבישג היא צלמת עיתונות מוכרת, וכתחביב היא גם אופה עוגות לשבת. את העוגות היא מתעדת מידי שבוע בעמוד האינסטגרם שלה, ומספרת דרכם סיפור. לפעמים יש מאחורי העוגה סיפור אישי מרגש, לפעמים היא קשורה לאקטואליה ולפעמים לפרשת השבוע.

אבישג בת 30. היא גדלה בשכונת נווה שאנן שבחיפה, וכיום גרה ברשפון יחד עם בני, בעלה מזה 5 שנים.

אני אופה תודות לכאבים הכרונים שלי

מאיפה הגיע הרעיון להעלות עוגות לשבת ביום שישי?

"הכל התחיל מהפרחים שבני היה קונה לי מידי שישי לכבוד שבת" אומרת אבישג, "מכיוון שתמיד הייתי גם אופה לכבוד שבת, חשבתי שזה יכול להיות מעניין להעלות לצד הפרחים גם את העוגה שהכנתי. בפועל כשניסיתי לצלם את זה, גיליתי שאין לי מושג בצילום אוכל".

ממתי את אופה? זה היה ממש חלום שלך?

"החלום שלי היה להיות צלמת עיתונות ואת זה הגשמתי. אני אופה בשנים האחרונות בעיקר בזכות ותודות לכאבים הכרונים שיש לי מאז עברתי תאונה עם האופנוע שלי" אבישג מספרת. "בגלל הכאבים אני מתקשה לשבת, והייתי מוצאת את עצמי בורחת למטבח. מצאתי שליצור כל פעם שכבה אחת עוזר לי, ומאפשר לי גם לעשות הפסקות יצירתיות בין הצילומים והעריכות".

את רואה קשר בין הצילום לאפיה?

"אני לא רואה קשר בין עיתונות לעוגלשבת, אני גם לא מחפשת, שכן יש לי עבודה ויש לי תחביב. זה בעיקר עוזר לי לאזן" מסבירה אבישג.

"רוב השבוע שלי בעבודה סובב סביב שכול, אסונות, פוליטיקה ושאר הדברים שמציפים את החדשות ואותם אני מצלמת. בסופ"ש יש לי את המקום הבטוח שלי, זה שמחזיר אותי ליצירה וגורם לי לצלם משהו משמח ומחייה, שלשמחתי גם איך שהוא הפך להיות משהו שאנשים ממש מחכים לו וזה מרגש!".

ההשראה יכולה להגיע מכל מקום

לפי מה את מחליטה מה להכין?

"בתחילת התחביב הזה פשוט הייתי אופה מה שבא לי לאכול היום. כדי לאתגר את עצמי אני המון שבועות מחברת בין התחושות שלי, העבודה שלי, העיסוקים שלי או החדשות לתוך העוגה והצילום שלה. זה מאפשר לי למצוא עניין מידי שבוע, למרות שבסוף מדובר בעוד עוגה. ההשראה יכולה להגיע אלי מכל מקום, מרמזור בכביש, מנסיעה באופנוע שלי, מהמתנה למצולם ומגינת הירק שלנו".

איך את לומדת טכניקות?

"כשאני רוצה לבצע טכניקה חדשה אני מחפשת סרטונים ביוטיוב ולומדת מהם. אני מאוד משתדלת שלא לשאול אנשים (ויש לי המון חברות מהתחום שהיו שמחות לעזור) כי אני מוצאת שזו הדרך הקלה, ואני תמיד אוהבת את האתגר שבדבר, גם אם זה גורם לי לטעות ולהתחיל עוגה מחדש באמצע הלילה".

לדברי אבישג הדבר שהכי מורכב לה בחיים זה לעשות טעויות, אבל גם עם זה היא למדה להתמודד בזכות עוגלשבת. היא למדה להכיל את הטעות, לקבל את האנושיות שבה ולא להלקות את עצמה כמו שהיתה עושה בעבר.

וויתרת פעם על עוגה לשבת?

"מעולם לא ויתרתי על עוגלשבת. מעולם. תמיד אפיתי בשישי".

ובכל זאת?

"פעם אחת ויתרתי על לצלם את העוגה, למרות שאפיתי. זה היה בתחילת תקופת הקורונה. העלתי באותו שישי רק פרח נבול. הוא המחיש את התחושה שהיתה לי בעקבות ביטולי העבודות, ובכלל בעקבות המצב המורכב שהיה כאן עם ההתפרצות של המגיפה. כשאתה אוהב משהו אתה עושה אותו. יש לזה מאגר כוחות מיוחדים. לפעמים אני אומרת לעצמי שהלוואי והיו לי את האנרגיות לעשות דברים אחרים בחיים, כמו האנרגיה שיש לי בכל הקשור לעוגלשבת".

עד מתי

את חושבת על יום שבו לא יהיה לך רעיון לעוגה? 

"יש ימים שאין לי רעיונות, בעיקר בשבועות מאוד עמוסים בעבודה, ואז אני פשוט הולכת על הדבר הראשון שעולה לי לראש, לפעמים זו תהיה עוגה בחושה ולפעמים מוס מופרע".

"היו לי כבר כמה נקודות שבירה שממש חשבתי להפסיק כי זה באמת דורש ממני המון. זה חשיבה, נסיונות, כתיבת מתכון, הכנת, עריכת מתכון, סטיילינג, צילום וכתיבת פוסט. אני משתדלת להגיב לאנשים, עונה במהלך השבוע לשאלות, וגם עורכת את המתכון ומעלה גם אותו".

"זה ממש המון עבודה, ולפעמים אני מותשת מזה, אבל אז מגיע לי רעיון חזק שמחייה אותי ומשכיח ממני את התשישות. אז האמת שאין לי תשובה לזה".


מי אוכל את כל העוגות?

"קודם כל אנחנו, זה המהות של העניין. לכן תמיד העוגה חייבת להיות טעימה. אם היא לא טעימה היא גם לא תעלה כעוגלשבת, אני פשוט אכין אחרת. הבית שלנו הוא בית מאוד פתוח, ככה שבמהלך הסופש והשבוע חברים באים ועוזרים עם זה".

אילו תגובות את מקבלת? 

"המון פרגון, בכל מקום שאני הולכת אנשים מדברים איתי על זה. זה מפתיע אותי וגם מביך אותי. אם פעם אנשים היו מדברים איתי על תמונה שצילמתי, היום הם מדברים איתי על צבע העוגה שהכנתי".

יש לך איזה סיפור מיוחד שקרה לעוגל'ה?

"יש לא מעט סיפורים. מבחורה שעיצבה את ההזמנה של החתונה שלה בהשראת אחד מהצילומים של עוגלשבת, ועד לאורטופד שנכנסתי אליו ואמר לי "היי את עוגלשבת!". אני קצת מתקשה עם הזיהוי הזה, ולכן דיי ממעטת להכניס את הפנים שלי לעמוד".

את מרגישה שמחקים אותך ברשת? יש אנשים שעושים דברים דומים לאחרונה

"קודם כל הסיבה שאני משתפת מתכונים היא כדי שאנשים גם יהנו ויכינו עוגלשבת. ככה שאם אני רואה עוגה דומה, לרוב זה כי מישהו הכין את המתכון שלי. מכיוון שטרנדים הם לא דבר שמושך אותי, לא בביגוד ולא בעוגות, אני בעיקר מתעסקת ביצירה שלי ובזכות לעשות אותה, ופחות באם מישהו העתיק ממני או אם יש משהו דומה".

אנחנו בסרוגים תרבות רצים למטבח להכין איזה עוגלשבת.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו