תנועת השמאל 'קומי ישראל', שלחה מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בו היא דורשת את הסרת חסינותו של ח"כ איתמר בן גביר "משיקולים בטחוניים".

התנועה פנתה היום (ד') ליועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט וליועצת המשפטית של הכנסת שגית אפיק, בבקשה למנוע משיקולים ביטחוניים מח"כ בן גביר וח"כים נוספים לצעוד ביום חמישי בשער שכם וברובע המוסלמי.

במכתבם ציינו: "חופש התנועה של חברי הכנסת, על אף שהוא נהנה מהגנה בהתאם לחוק חסינות חברי הכנסת – אינו מוחלט. בהתאם להוראות החוק ובדגש לס' 9(א), יש להגביל את חופש התנועה של חברי הכנסת משיקולים של ביטחון המדינה".

עוד הוסיפו: "אנו פונים אליכם בעקבות הודעת חה"כ איתמר בן גביר, כי בכוונתו לצעוד מחר בתוואי המתווה המקורי, דרך הרובע המוסלמי ושער שכם. על משטרת ישראל להיערך למניעת קיום מצעד דגלים "פיראטי" של ח"כ בן גביר, מצעד שיעמוד בניגוד להחלטת הממשלה, תוך שימוש בחסינות חברי הכנסת. עליכם להורות כי יינקטו האמצעים הנדרשים לשם כך, למניעת הפגיעה בביטחון המדינה ולטובת הציבור".

יש לציין כי בסרוגים פרסמנו בפרסום ראשון שארגון שמאל אחר 'זזים' כבר ניסה לארגן עצומה של ח"כים להדחתו של בן גביר מהכנסת – אך ללא הצלחה.

ארגון שמאל קיצוני פועל להדחת בן גביר מהכנסת

בן גביר: כך ייראה שלטון השמאל החדש?

בן גביר הגיב על הפנייה בסוג של עלבון: "תראו את השמאל הקיצוני: אלה שארגנו את מחאות בלפור וצעקו בגרון ניחר נגד הפגיעה בחופש התנועה וההפגנה מבקשים עכשיו לפגוע בחופש התנועה של חבר כנסת במדינת ישראל, רק כי הוא איש ימין.

אתמול ביקשו שאתאם עליה להר הבית והיום כבר מבקשים למנוע ממני לצעוד. כך ייראה שלטון השמאל החדש?"