אולי עוד לא ניסיתם, אבל מאפינס תירס הוא לגמרי הטרנד הבא. נשנוש קליל וכייפי שמוכן תוך חצי שעה בלבד.

היופי במתכון הזה הוא שניתן להחליף את התירס או להוסיף לו כל ירק אחר שאתם אוהבים בפשטידות! לדוגמא: בצל, ברוקולי, כרובית, בטטה וכדומה.

מצרכים להכנת מאפינס תירס:

כוס גרגרי תירס משימורים/קפוא (אני מעדיפה שימורים כי זה יותר קל ויותר טעים, אבל גם קפוא זה אחלה)
3 ביצים
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן
חצי כוס קמח תופח/קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
גביע (250 גרם) גבינה לבנה  (אפשר לשים במקום קוטג' או גבינה אחרת למריחה)
גבינה צהובה מגורדת- 70 גרם (או פשוט לקרוע כ4 פרוסות של גבינה צהובה רגילה לחתיכות)
מלח ופלפל לפי הטעם

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מערבבים יחד בקערה את כל המצרכים היטב, משמנים תבנית שקעים של מאפינס (מתאים לתבנית של 12) וממלאים כל שקע בבלילה שהכנו.

מכניסים לתנור (שחומם כ10 דקות מראש) בחום של 180 מעלות, לכ20 דקות או עד שהמאפינס יציבים וזהובים. (מומלץ לבדוק עם קיסם שמכניסים, ואם הוא יוצא יבש אז זה מוכן).

בתיאבון!