מיוחד לשבת: חמין צמחוני קל להכנה - סרוגים

מיוחד לשבת: חמין צמחוני קל להכנה

כולם יודעים שאין מאכל יותר ביתי ומנחם מחמין בשבת בבוקר. מחפשים מתכון קצת יותר קליל שיתאים לקיץ? חמין צמחוני זה הפתרון המושלם עבורכם

author-image
מיוחד לשבת: חמין צמחוני קל להכנה
  (צילום: שאטרסטוק)

קבלו מתכון של חמין צמחוני, בדיוק באותו הטעם של החמין המוכר והאהוב. ההבדל היחידי הוא שבמקום בשר הוא מכיל קטניות, דגנים וירקות. הוא למעשה טבעוני ומתאים גם לרגישים לגלוטן.

מצרכים:

2 בטטות
2 גזרים
2 בצלים
5 תפוחי אדמה
עגבנייה
ראש שום
חצי כוס עדשים כתומות מושרים
חצי כוס גרגירי חומוס מושרים
חצי כוס גריסי פנינה
5 ביצים
חצי כוס שמן זית/קנולה
2 כפות סילאן/דבש
רוטב סויה
כורכום
כמון
פפריקה חריפה
מלח
פלפל
טימין/רוזמרין

הכנות מקדימות:

להשרות את גרגירי החומוס בכמות גדולה של מים יום לפני. להשרות את העדשים במים כשעתיים לפני תחילת הבישול.
לקצוץ את העגבנייה, את 2 תפוחי האדמה לחתוך לאורך. לחתוך את שאר הירקות באופן גס.

(צילום: שאטרסטוק)

התחלת הבישול:

מחממים על אש נמוכה חצי כוס שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ 20 דקות עד להשקפה. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים את כולם יחד במשך 20 דקות.

מכינים את הרוטב בתוך צנצנת או קערה; 3 כפות סויה, מלח, פלפל, 2 כפות סילאן/דבש, חצי כף כורכום, חצי כף כמון, פפריקה, מעט שמן ומים רותחים. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוציאים את הירקות, ומניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה הפרוסים לאורך.

מכניסים פנימה את הירקות, העדשים, החומוס והגריסים ומיד מוסיפים את הרוטב תוך כדי ערבוב. לאחר כמה דקות מוסיפים את המים כך שיכסו את כל המצרכים שבסיר. מוסיפים את הביצים. נותנים לכל המצרכים להתבשל יחד כשעתיים על אש בינונית ובתאבון!

(צילום: שאטרסטוק)

בישול ארוך:

לבישול ארוך על הפלטה יש לפעול על פי ההנחיות הקודמות רק שצריך להוסיף כשלושה/ארבעה כוסות מים יותר, ולבשל את המצרכים כארבעים דקות בלבד על אש בינונית, לפני שמעבירים את הסיר לפלטה או לתנור.

במידה ונראה כי החמין הולך ומתייבש תוך כדי שבת, אסור להוסיף מים, אלא צריך להוסיף כמה כלים שיחצצו בים הסיר לפלטה כך שרמת החום שבסיר תרד, והחמין לא יתייבש לגמרי לפני הארוחה.

בתאבון!

המתכון באדיבות: אלעזר מרגלית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו