שקד לסרוגים: ברור שלא יהיו נישואים אזרחיים
על רקע ההודעה של 'יש עתיד' כי תניח על שולחן הכנסת הצעת חוק נישואים אזרחיים אומרת יו"ר סיעת 'הבית היהודי' לסרוגים: הבית היהודי תטיל וטו על נישואים אזרחיים. אך הוסיפה "יש כמה ורסיות שכן נוכל לקבל, אם הן יהיו על פי ההלכה"

הבוקר פרסמנו ב'סרוגים' על הצהרתה של חברת הכנסת עדי קול מ'יש עתיד' לפיה "במושב הקרוב תניח מפלגת יש עתיד על שולחן הכנסת את הצעת חוק ברית הזוגיות שתאפשר למי שאינו יכול, ולאנשים כמונו שאינם רוצים, להתחתן דרך הרבנות, להקשר בהסכם נישואין".
קול הציגה בפייסבוק את תעודת הנישואין האזרחיים שלה ושל בן זוגה "בדיוק היום, לפי 4 שנים, אילן ואני נישאנו בבית העיריה בניו יורק. ה"חתונה" נערכה 30 שניות, וניהלה אותה עובדת עיריה בשם בלנקה מרטינז. לא פגשנו אותה קודם וכנראה גם לא נפגוש לעולם. ואין לנו שום בעיה עם זה."
בתגובה לדברים אומרת יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד, כי הבית היהודי תתנגד לחוק שיאפשר נישואים אזרחיים במדינת ישראל.
"יש ועדה שחברים בה הרב אלי בן דהן, אלעזר שטרן, הרב שי פירון, דודו רותם וציפי חוטובלי, ועדה של הקואליציה שאמורה לעסוק בכל נושא של דת ומדינה, כל נושא שקשור לדת ומדינה חייב להיות בהסכמה ולעבור דרך הועדה הזו.
ומה עמדת הבית היהודי בנושא?
"אנחנו בודקים את זה. יש כמה ורסיות שהם כן יכולות להתקבל על פי ההלכה. ברית שותפות או משהו כזה. אבל זה עוד מוקדם מדי מכדי לדבר על זה. שוב, הכל לפי ההלכה."
אתם לא מתנגדים אוטומטית לנישואים אזרחיים?
הבית היהודי תטיל וטו על נישואים אזרחיים. זה ברור שזה לא יהיה. הרב בן דהן מרכז אצלנו את הועדה, ניתן לו לעבוד, ואז נראה מה קורה. נישואים אזרחיים לא יהיו.
ברית השותפות עליה מדברת איילת שקד, היא מעין ניסוח שיאפשר משפטית הכרה כזוג אך לא יוכר כנישואין ממש, וישאיר את החתונות לתחומה הבלעדי של הרבנות. איך עושים את זה? על כך יצטרכו בקואליציה לשבור את הראש כדי לרצות גם את הבית היהודי וגם את יש עתיד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו