שעות ספורות לתום המנדט: יו"ר יש עתיד יאיר לפיד ויו"ר ימינה נפתלי בנט נפגשים כעת עם יו"ר רע"מ מנסור עבאס בכפר המכבייה כדי לגשר על הפערים ולחתום על הסכם עקרוני ולדחות את הפתרון של חוק קמיניץ. בפלונטר השני שניצב על השולחן, מרב מיכאלי הגישה הצעה שהיא תכהן ראשונה בוועדה לבחירת שופטים וסורבה.

בפתח הפגישה אמר עבאס: "היו הסכמות על חלק מהדברים. נשאר לנו לסגור עוד כמה דברים. בסיום הפגישה נחליט אם לחתום ללפיד״

על פי הדיווח של עמית סגל, גורם בגוש השינוי אומר כי "עבאס דורש הישגים מוגזמים. לא יהיה. אם לא ייקח את ההצעה עכשיו, נלך לבחירות והוא יימחק".

ובינתיים חילופי האשמות בין ימינה לעבודה. בכיר בגוש השינוי מאשים את מיכאלי שהיא תוקעת את הפשרה, ואילו גורם בכיר בעבודה אומר כי "מרב מיכאלי חתמה על הטופס ״עלה בידי״ של לפיד כבר בצהריים בעוד שבימינה מתמהמהים ולא חותמים. איילת שקד היא זאת שמובילה את ישראל לבחירות 5 ומיותרות".

לאחר שבימינה הגישו הצעת פשרה לפיה איילת שקד תכהן כראשונה בועדה לבחירת שופטים ולאחר שנתיים היא תחלף עם שקד, מיכאלי העבירה הצעה הפוכה לפיה היא זו שתכהן ראשונה ואילו שקד תכהן לאחר מכן.

בנט ולפיד היום במליאת הכנסת (צילום: דוברות הכנסת – דני שם טוב)

"בשעה רגישה זו החלטתי להסכים לקיים רוטציה על מחצית הכהונה בועדה למינוי שופטים באופן שישקף איזון בין הגושים", כתבה מיכאלי. "במחצית שבה ראש הממשלה הוא נפתלי בנט, אכהן בועדה בתפקיד השרה. במחצית שבה יאיר לפיד יהיה ראש הממשלה תכהן איילת שקד כשרה. החכים יכהנו בהתאמה. הצעתי באה לאחר שויתרתי לגדעון סער מהאגף הימני על תפקיד שר המשפטים, ולאחר שויתרתי לאיילת שקד על תפקיד שר הפנים.מקווה שחברי גוש הימין יפסיקו לשחק על כסאות ויקימו ממשלה".

ח״כ איילת שקד השיבה בשלילה להצעה של ח״כ מרב מיכאלי.

הסתודדויות במליאה צילום: ארי קלמן ט.ג.)

מוקדם יותר ההצעה של יו"ר ימינה נפתלי בנט, הייתה בדיוק הפוך שאיילת שקד ומרב מיכאלי יכהנו ברוטציה בוועדה למינוי שופטים. בחצי הראשון של הקדנציה, כאשר בנט יכהן כראש ממשלה, שקד תשמש נציגת הממשלה בוועדה, וחבר הכנסת של הקואליציה יכהן מטעם מפלגת העבודה. בחצי השני של הקדנציה, כאשר לפיד יכהן כראש ממשלה, מיכאלי תחליף את שקד כנציגת הממשלה, וח״כ ממפלגת תקווה חדשה יכהן כנציג הקואליציה.

מיכאלי ולפיד (צילום: סרוגים)

שקד כבר אמרה כי תסכים לפשרה כזאת, שגם תואמה עם שר המשפטים המיועד גדעון סער ומקובלת עליו – אך עד כה מירב מיכאלי טרם הגיבה להצעה האחרונה. בגוש לפיד טענו כי "ההצעה של שקד היא סבירה, וההתנגדות של מיכאלי אליה היא טעות".

הצעה נוספת שנבחנת כעת היא ששקד תקבל אחרי שנתיים את תיק המשפטים, בעוד שגדעון סער יחליף את יאיר לפיד במשרד החוץ ונפתלי בנט יעבור מכהונת ראש הממשלה למשרד הפנים. עם זאת, בשלב הזה עדיין לא ברור האם הפשרה מקובלת על כל השותפות לממשלה.