ברגע האחרון: אחרי ימים ממושכים של משא ומתן עם כל המפלגות, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד הודיע הערב (רביעי) לנשיא המדינה ראובן ריבלין כי עלה בידו להרכיב ממשלה. כעת על יו"ר הכנסת יריב לוין לכנס את מליאת הכנסת תוך 7 ימים לצורך השבעת הממשלה, אם כי ייתכן שההשבעה תתקיים רק בעוד שבועיים ב-14 ביוני.
"בהתאם לסעיף 13(ב) לחוק יסוד: הממשלה הריני מתכבד להודיעך, כי עלה בידי להרכיב ממשלה. הממשלה שתיכון תהיה ממשלת חילופים, בהתאם לסעיף 13א לחוק יסוד: הממשלה. בראשה אעמוד יחד עם ח"כ נפתלי בנט שיכהן ראשון בתפקיד ראש הממשלה" כתב לפיד בהודעת הדואר שנשלחה כחצי שעה לפני פקיעת המנדט.


זמן קצר לאחר מכן השניים שוחחו בטלפון. "אני מתחייב בפניך אדוני הנשיא, כי הממשלה הזו תעבוד בשירותם של כלל אזרחי ישראל, אלה שהצביעו עבורה ואלו שלא" אמר לפיד. "תכבד גם את מתנגדיה, תעשה ככל שביכולתה לאחד ולחבר בין כל חלקי החברה הישראלית". אמר לפיד לנשיא המדינה.

בשיחתם לפיד אישר כי הממשלה תורכב מהסיעות: ׳יש עתיד׳, ׳כחול לבן׳, ׳ישראל ביתנו׳, ׳העבודה׳, ׳ימינה׳, ׳תקווה חדשה׳, ׳מרצ׳ ו׳רע״ם׳. ראש הממשלה יהיה יו״ר מפלגת ׳ימינה׳, ח"כ נפתלי בנט וראש הממשלה החלופי יהיה יו״ר מפלגת ״יש עתיד״, ח"כ יאיר לפיד. מועד החילופים יהיה בחלוף כשנתיים, אז יכהן לפיד כראש הממשלה ונפתלי בנט כראש הממשלה החלופי.
ריבלין הודה ללפיד על הדברים ואמר: "אני מברך אותך ואת ראשי הסיעות עם הסיכום על הרכבת הממשלה. נצפה לכינוסה של הכנסת בהקדם האפשרי לאישור הממשלה כנדרש.

לאורך כל השבוע, מאז שיו"ר ימינה נפתלי בנט הודיע ביום ראשון האחרון על נכונותו לחבור ל"ממשלת השינוי", חברי המפלגות ניהלו מגעים כדי לסגור את ההסכמים הקואליציוניים וחלוקת התיקים. הקשיים במו"מ נמשכו עד הרגע האחרון, כששעות ספורות לפני פקיעת המנדט עוד נותרו מחלוקות בין ימינה והעבודה על הנציגות בוועדה לבחירות שופטים, וכן בין מפלגות הימין לרע"מ שדרשה לבטל את חוק קמיניץ כתנאי לתמיכתה. לבסוף נמצאו פשרות לגבי הנושאים, ביניהם רוטציה בין איילת שקד ומרב מיכאלי בוועדה והתפשרות מצד רע"מ שהובילה לחתימה על הסכם קואליציוני.





תגובות
אמן שנפתלי בנט יקבל סרטן בכל גופו, אמן שכל אמן שכל חברי 0מאלה יאבדו את מאור עיניהם. ארורים הם, ארורים ילדיהם, ארורים הנצר שלהם.
מגעיל
אתה איש דוחה ומגעיל מקומך אינו בין היהודים. מדוע אינכם מוחקים את התגובות הללו.... תחי מדינת ישראל עם ישראל חי
יהודה איש הקריות זכותי לדעתי, כשם שזכותך לדעתך. אני שם על דעתך אתה יודע מה....
בנט צורר היהודים אבל יש גבול לאיחולים האלה שישרפו בגהנום עם ליברמן
@ כן יהי רצון
, זכותך מה ? זכותך לשנוא בטירוף ? זכותך להפיץ שינאה עיוורת ? זכותך לחרף ולגדף ? מה בדיוק הזכויות שאתה עומד עליהן ? זו הצורה שלכם, שונאי היהודים האמיתיים. לא מסוגלים להכיל בעלי דיעות שונות. לא מסוגלים לעכל שיש כללי משחק לדימוקרטיה. תילחם על זכותך למדינה דמוקרטית, מדינת רווחה, מדינה שבה הממשלה עובדת למען האזרח ולא למען אינטרסים אישיים.
אני לא אאחל לך מחלות רק בריאות הגוף ועוד יותר בריאות הנפש בנט הוא הבריאות של העם הזה ואתה המחלה
הנה הסיבה שצריך ממשלת ריפוי התגובה המפלצתית של הכותב שנדרש באופן דחוף ממשלת ריפוי ואיחוד חלקי העם. הכותב כדאי שילמד מהשמאל דרך ארץ ואיפוק ללא התלהמות שמאפיינת לצערי היום את מחנה ביבי סמוטריץ ובן גביר
הם מסכנים יודעים את האמת שזה לא יחזיק במיוחד שהאינטרס של המשותפת שעבאס לא יצליח. ומיכאלי הורביץ במעמד להחזיר לאיילת הכל שביר.
למה ״הם״ מסכנים ? טמבל , זה ראשי העם ׳שלך׳ … אם מישהו מסכן, זה אתה, לא הם
היום אני רגוע כי אני יודע שזה לא יצליח.התחילו ברגל שמאל