זה קורה רק אחת לשבע שנים אבל עד סוף היום נדע מי יהיה המחליף של ראובן (רובי) ריבלין בנשיאות המדינה. על אף שהערכות בכנסת מייחסות ליצחק הרצוג יתרון בתמיכה בקרב הח"כים על גבי מרים פרץ, מכיוון שמדובר בהצבעה חשאית, התוצאות יכולות להיות מפתיעות.
הכנסת התחילה את ההצבעה בשעה 11:00 ובשעה 12:08 תמה ההצבעה, מליאת הכנסת יוצאת להפסקה על מנת לאפשר לחברי ועדת הקלפי לספור את הקולות
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
קבלת פנים חמה נרשמה למועמדת מרים פרץ עם כניסתה למשכן הכנסת. כמה עשרות תומכים עם שלטים קיבלו את פניה, וקראו לעברה: "את הבחירה של העם", ו"העם בחר בך". פרץ הנרגשת הודתה למברכים וחיבקה אותם. הרצוג מלווה ברעייתו מיכל, הגיע למשכן עם עוזריו
שידור ישיר ממליאת הכנסת:
בשעה 11:00 נפתחה הישיבה המיוחדת במליאת הכנסת. יו"ר הכנסת, ח"כ יריב לוין, יכריז על תחילת ההצבעה. בעת תחילת ההצבעה מזכירת הכנסת, ירדנה מלר-הורוביץ, תקרא בשמות חברות וחברי הכנסת לפי סדר שמות המשפחה, אשר יגיעו בזו אחר זה ולתא ההצבעה המיוחד, שם יחכו להם פתקי ההצבעה.
הח"כים ישימו במעטפה את הפתק עם השם המועדף עליהם, או פתק לבן (נמנע), וישלשלו אותו לתוך תיבת הקלפי. שני המועמדים יוכלו לצפות במהלך ההצבעה מהיציע המיוחד במליאה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בתום הספירה ולאחר אישור התוצאות , יחדש יו"ר הכנסת את ישיבת המליאה ויכריז על התוצאות – זמן משוער סביב 13:00-13:30.

בתום ההצבעה של כל חברי הכנסת, תתקיים הפסקה בישיבת המליאה לצורך ספירת הקולות. תיבת הקלפי ובה פתקי ההצבעה ייספרו על ידי ארבעת חברי ועדת הקלפי, חברי הכנסת דוד ביטן (יו"ר), יוסף טייב, אמילי מואטי ויואל רזבוזוב. במידה ולא יושג רוב של 61 קולות למועמד/ת, יתקיים סיבוב הצבעה נוסף מיד. לאחר ההצבעה השנייה, אם יושג רוב קולות (גם אם אינו 61 או יותר), יוכרז על מנצח/ת.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עם היוודע התוצאות הסופיות ייצא יו"ר הכנסת ח"כ יריב לוין, יחד עם סגניו ועם מזכירת הכנסת, ירדנה מלר-הורוביץ, מנכ"ל הכנסת, סמי בקלש וקצין הכנסת, יוסף גריף, לאולם בו שוהה המנצח/ת, שם יודיע רשמית לנשיא/ה הנבחר/ת על תוצאות ההצבעה ויברך אותו/אותה.

בכל אופן היום לא יתקיים מעמד ההשבעה של מי שייבחר, וזאת תתקיים בסמוך לסיום כהונתו של הנשיא ראובן (רובי) ריבלין שתסתיים בתאריך כ"ט תמוז תשפ"א, 9 ביולי 2021.
ההצבעה המסתמנת של המפלגות
הליכוד: חופש הצבעה. גם לאחר שנתניהו פגש את שני המועמדים, נמסר: "מדינת ישראל מתברכת בשני מועמדים ראויים לנשיאות ושהוא מחוייב לעמדתו שהביע בעבר שבליכוד יהיה חופש הצבעה בבחירות הקרובות לנשיאות"
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
יש עתיד: חופש הצבעה אך לפי יו"ר המפלגה לפיד הודה בקולו בישיבת סיעה כי הרוב המוחלט נוטה להרצוג.
כחול לבן: טרם הוחלט.
ש"ס: צפויים רובם לתמוך בהרצוג.
הציונות הדתית: תומכת בפרץ
ימינה: חופש הצבעה, חברי הסיעה צפויים תתחלק בין פרץ להרצוג.
ישראל ביתנו: טרם הוחלט.
העבודה: טרם הוחלט.
תקווה חדשה: חופש הצבעה.
יהדות התורה: צפויים לתמוך כולם בהרצוג.
מרצ: אין הכרזה רשמית אבל יתמכו כולם בהרצוג.
הרשימה המשותפת: צפויים לתמוך כולם בהרצוג.
רע"מ: צפויים לתמוך כולם בהרצוג.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
לא מתאימה
מרים אשה מקסימה רק התפקיד לא בשבילה עם כל הכבוד ויש כבוד
11:06 02.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר