עימות בצמרת

גנץ מגיב לנתניהו: "שיח מתריס העלול לפגוע בביטחון"

שר הביטחון הגיב לטענת רה"מ נתניהו לפיה ישראל תפעל נגד איראן גם במחיר של עימות עם ארה"ב, והבהיר כי "אם ישנן מחלוקות, הן יפתרו בשיח ישיר בחדרים הסגורים ולא בשיח מתריס"

מכפישים בכל הזדמנות. נתניהו וגנץ
מכפישים בכל הזדמנות. נתניהו וגנץ | צילום: (צילום: חיים גולדברג/ סרוגים)

לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אמש כי ישראל תפעל להבטיח שאיראן לא תתחמש בנשק גרעיני גם במחיר של עימות עם ארה"ב, שר הביטחון בני גנץ הגיב היום (שלישי) לדבריו והבהיר כי "ארצות הברית הייתה ותמשיך להיות בעלת הברית החשובה ביותר של ישראל בשמירה על ביטחונה ועליונותה הביטחונית באזור".

"איראן היא איום על היציבות האזורית ועל שלום העולם. היא מדינה מחוללת טרור ומקדמת תכנית גרעין שמסוכנת למדינת ישראל" אמר גנץ. "ועדיין, ישראל היא המדינה החזקה ביותר באזור ברדיוס של 1500 ק"מ מירושלים".

"ארצות הברית הייתה ותמשיך להיות בעלת הברית החשובה ביותר של ישראל בשמירה על ביטחונה ועליונותה הביטחונית באזור. ממשל ביידן הוא ידיד אמת של ישראל, אין ולא תהיה לישראל שותפה טובה מארה"ב" הוסיף והבהיר. "גם אם ישנן מחלוקות, הן יפתרו בשיח ישיר בחדרים הסגורים ולא בשיח מתריס שעשוי לפגוע בביטחון ישראל".

כאמור, אמש נתניהו התייחס לאיום האיראני במהלך טקס חילופי ראש המוסד, והבהיר כי ישראל לא תאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני – גם אם הדבר יפגע ביחסים עם ארה"ב. "האיום הגדול ביותר עלינו, זה האיום הקיומי שמוצב על ידי הניסיונות של איראן להתחמש בנשק גרעיני" אמר. "בין אם לאיים עלינו ישירות בהשמדה של מדינה קטנה ומרוכזת בנשק אטומי, או בין אם לאיים עלינו בעשרות אלפי טילים או רבבות טילים שמגובות במטרייה גרעינית. זה איום שמאיים על המשך המפעל הציוני, ועלינו להילחם באיום הזה ללא סוף".

נתניהו איראן
נתניהו איראן| צילום: וידאו: איתי בית-און /לע"מ סאונד: בן פרץ /לע"מ

"אמרתי את הדברים האלה לידידי מזה 40 שנה ג'ו ביידן ואמרתי לו: 'עם הסכם או בלי הסכם אנחנו נמשיך לעשות כל מה שלאל ידינו כדי לסכל את ההתחמשות של איראן בנשק גרעיני'" הוסיף וסיפר. "כי איראן שונה מיתר המדינות שמחזיקות היום בגרעין. לכן הכלה זו לא אופציה"

אם אנחנו נצטרך לבחור, אני מקווה שזה לא יקרה, בין חיכוך עם ידידתנו הגדולה ארה"ב לבין סילוק האיום הקיומי – סילוק האיום הקיומי גובר" הבהיר נתניהו. "זה נופל קודם כל עליכם, על ההנהגה המדינית של מדינת ישראל, ועליכם דדי – אתם צריכים לעשות הכל, אבל הכל, כדי להבטיח שבשום מצב איראן לא תתחמש בנשק גרעיני".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

13
5
איום ונורא
01.06.21

ביבי אלוהים זנח אותך גם במחיר של דם ומלחמות אתה רוצה להמשיך על הכסא ובבלפור עכשיו מחפש מלחמה באיראן והרס היחסים עם אמריקה אל תשכח המטוסים הנשק הכסף והוטו של האמריקאים ביבי עוכר ישראל הפכת מציוני אמיתי למחריב ישראל