אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

כך תשדרגו את האורז שנשאר משבת

כל תחילת שבוע אותו דבר, אתם עומדים מול המקרר והשאריות משבת שם, הן ראו ימים יפים יותר וכבר אין כל כך חשק לאכול אותם. אם הסיטואציה הזאת מוכרת לכם, המתכון הבא הוא בשבילכם: אורז מוקפץ קליל וטעים מהאורז שנשאר משבת

כך תשדרגו את האורז שנשאר משבת
  (צילום: שאטרסטוק)

אז תחילת השבוע, ואין כל כך חשק לאכול את האוכל שנשאר משבת אבל גם למי יש כוח לעמוד ולהכין ארוחה חדשה כשיש אוכל במקרר? הפתרון הוא לקחת את האוכל שנשאר משבת ולשדרג אותו למנה חדשה וטעימה, דוגמא לכך הוא שדרוג האורז לאורז מוקפץ.

היופי במתכון הזה, שאתם יכולים להיות יצירתיים, שום מצרך אינו בגדר חובה ואתם יכולים להוסיף מצרכים אחרים שלדעתכם ישתלבו במנה.

מצרכים:
אורז מוכן
שמן
בצל
פלפל אדום
קישוא
גזר
ברוקולי
שום חי
מעט מלח ופלפל
רוטב סויה
רוטב צ'ילי
פלפל חריף (לחובבי חריף)
בוטנים
בצל ירוק

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:
שמים שמן בווק או במחבת גדולה, חותכים גס את הבצל ומטגנים, לאחר מספר דקות מוסיפים שום קצוץ. בשלב הזה, אם אתם חובבי חריף, ניתן להוסיף פלפל חריף. את שאר הירקות חותכים גס. מוסיפים את הגזר ומטגנים ולאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מספר דקות. כשהירקות התרככו מוסיפים את הרוטב סויה והצ'ילי. בשלב הזה, ניתן לתבל במעט מלח ופלפל ובתבלינים האהובים עליכם. לאחר מכן, מוסיפים את האורז שלכבודו התכנסנו היום, מערבבים היטב ומפזרים מעל בוטנים ומעט בצל ירוק קצוץ. זהו, המנה מוכנה! בתאבון!

יש לכם עוד רעיונות לשדרוג האוכל משבת? שתפו אותנו בתגובות

עוד באותו נושא

קובה סלק ביתי בקלות: מתכון שתמיד עובד

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
ניסיתי והיה ממש...
שולי אריאל | 31-05-2021 12:47
ניסיתי והיה ממש טעים