אחרי לילה של שיחות עם כלל מפלגות גוש מתנגדי נתניהו, יו"ר מפלגת 'יש עתיד', צפוי להודיע הערב (שני) לנשיא המדינה ראובן ריבלין כי עלה בידיו להקים ממשלה. עוד לפני כן, לפיד יישא הצהרה לתקשורת בשעה 14:30 בפתח ישיבת הסיעה בכנסת.

מיד אחרי נאומו של יו"ר ימינה, נפתלי בנט, התכנסו הצוותים של יש עתיד, ימינה, תקווה חדשה וכחול לבן וישבו עד שלוש לפנות בוקר. בנוסף צוות של יו"ר ועדת הכספים הצפוי, עודד פורר מישראל ביתנו, פעל מול אנשי האוצר על נושאים תקציביים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

אמש, לראשונה בקולו ואחרי שהודיע כי כבר ירד מהרעיון של ממשלת השינוי בתמיכת רע"מ, הודיע בנט כי החליט להקים ממשלה עם יאיר לפיד.

בנט תקף את נתניהו ואמר: "הבוקר היה ניסיון נוסף, פומבי, להקים ממשלה כזאת, כשגדעון סער ראשון ברוטציה ונתניהו שני. כמובן שנתתי את הסכמתי. הניסיון כשל כי איש לא מאמין שההבטחות יקוימו. מר נתניהו כבר לא מנסה להקים ממשלת ימין, כי הוא יודע היטב שאין. הוא מבקש לקחת איתו את המחנה הלאומי כולו, ואת המדינה כולה, למצדה הפרטית שלו".

בנט הוסיף כי "כל המפלגות מוזמנות להיכנס לממשלה. כדי שהממשלה תצליח נצטרך כולנו, כל השותפים, לגלות איפוק. אף אחד לא יתבקש לוותר על האידיאולוגיה שלו, אבל כולם יצטרכו לדחות את מימוש חלק מהחלומות. נתמקד במה שאפשר לעשות, במקום לריב על מה שאי-אפשר".