אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

קובה סלק ביתי בקלות: מתכון שתמיד עובד

אין מרק משביע, ביתי ומנחם כמו מרק קובה. סבתא שלכם לא לימדה אתכם את המתכון? מסתבר שזה ממש קל! תתכוננו להכיר את ההתמכרות החדשה שלכם, גילגול קובות

קובה סלק ביתי בקלות: מתכון שתמיד עובד
  (צילום: שאטרסטוק)

מרק קובה, רק מלשמוע את צמד המילים הבטן מקרקרת. זאת המנה הכי ביתית ומנחמת שיש.

אז אם לא קיבבתם עם סבתא קובות מגיל קטן, או אם לא נולדתם לעדה בה המתכון עובר מדור לדור – המתכון הזה בשבילכם.

האמת, שהכנת הקובות עצמן ממש פשוטה ומצריכה ממש מעט מרכיבים. גלגול הקובות יכול לקחת זמן בפעמים הראשונות, אבל עם קצת תרגול זה הולך מהר. אני אוהבת להכין בתחילת השבוע את הקובות כשיש לי זמן ונחת ולהקפיא אותן למרק שאבשל בסוף השבוע. הגילגול עצמו ממכר, זאת ממש תרפיה.

המתכון הבא הוא למרק קובה סלק, אבל אפשר להכין את הקובות ולבשל אותן בכל מרק אחר. אצלי בבית הכי אוהבים שאני מבשלת אותן במרק עוף שהוספתי לו 2 כפות רסק עגבניות ומיץ מלימון שלם. תנסו ועדכנו אם יצא לכם קובות מוצלחות במרק אחר.

מרכיבים

לקובה

1 ק"ג סולת

2 כפות שמן קנולה

כף מלח

3 כוסות מים

קילו בשר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

בהרט (אפשר גם לשים במקום זה קינמון טחון וציפורן טחון)

שום גבישי

פלפל שחור טחון

כורכום

 

למרק

3 סלקים טריים קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן

כף סוכר

לימון שלם סחוט

3 כפות רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה

הקובה

1. שמים בקערה את הסולת, כף מלח ו2 כפות שמן קנולה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ומתחילים ללוש עם הידיים. מוסיפים מעט מים אם העיסה קשה מידי. היא אמורה לצאת דיי נוזלית. כשהעיסה אחידה מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

 

2. בנתיים מכינים את המילוי: מטגנים 2 בצלים קצוצים, כשמזהיב מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב עם מזלג. מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, שום גבישי וכורכום. כשכל הבשר מבושל מורידים מהאש על מנת שהבשר לא יתייבש. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. נותנים לבשר להתקרר על השיש.

 

3. כשהבשר קר מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לגלגל את הקובות. מכינים קערת מים גדולה על השולחן וטובלים בה את הידיים בין גילגולי הקובות, כשהידיים רטובות הבצק לא נדבק אליהן.

 

4. בידיים רטובות לוקחים כדור בצק בגודל של כדור פינג פונג. מגלגלים אותו ומשטחים לפיתה גדולה ודקה. חשוב שלא ייווצרו חורים. לוקחים מעט מהמילוי (ככפית) ושמים במרכז הפיתה. סוגרים את הפיתה ומכדררים בחזרה לכדור. אם יש שאריות בצק, תולשים אותם מהקובה ומחזירים לקערה. בפעמים הראשונות שמגלגלים קובה קשה לעשות את הבצק דק, אבל עם הניסיון קל יותר להסתדר עם הבצק.

 

5. מסדרים את הקובות בתבניות כשבכל תבנית יש רק שכבה אחת של קובה, לא לעשות ערימות. ניתן להקפיא את הקובות לשימוש עתידי או להכניס אותן הישר למרק.

 

ככה נראת בחורה שכבר התמכרה לגילגול קובות

 

הכנת המרק

6. בסיר גדול מטגנים בצל קצוץ. כשמזהיב, מוסיפים את קוביות הסלק. מטגנים אותן מעט ומכסים במים רותחים עד חצי מגובה הסיר. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ומיץ מלימון שלם. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם. מביאים לרתיחה.

 

7. כשהמרק רותח מוסיפים את הקובות. אם מוציאים אותן מהקפאה – מכניסים אותן למרק קפואות ישר מהמקפיא, לא מפשירים אותן לפני הבישול. נותנים למרק לרתוח עוד 5 דקות ואז מורידים את החום לביעבוע קל למשך שעה. מערבבים את המרק מידי פעם כדי שהקובות לא ידבקו לתחתית הסיר.

 

8. זוללים בתאבון!

 

 

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
עיסה**** ולא בצק...
דורוטה | 07-06-2021 15:02
עיסה**** ולא בצק בצק זה מקמח, המילוי ניקרא מלית***, לתשומת לב הכותבים בכלל, העברית בדכ עילגת ולא רהוטה.