מבזקים
סרוגים

בשל הקורונה: 2 מדינות נוספות הוגדרו כאדומות

הממשלה אישרה את הארכת מגבלות הכניסה לישראל בשבועיים נוספים, וכן הוסיפה את רוסיה וארגנטינה לרשימת המדינות האדומות - מהן גם מחוסנים ומחלימים נדרשים לבידוד

י"ז סיון התשפ"א
בשל הקורונה: 2 מדינות נוספות הוגדרו כאדומות
בשל הקורונה: 2 מדינות נוספות הוגדרו כאדומות צילום: (צילום: שאטרסטוק)

הקורונה בעולם: למרות הירידה החדה בתחלואת הקורונה בארץ, בעולם הנגיף ממשיך להתפרץ – וכתוצאה נותרו ההגבלות החמורות לכניסה וחזרה לארץ. היום (שישי) הממשלה אישרה את הצעת משרד הבריאות להאריך את תוקף ההגבלות על יציאה ל"מדינות אדומות" וכניסה מהן לישראל, עד ליום ראשון, ה-13.6.21.

לראשונה: פחות מ-0.1% בתחלואת הקורונה היומית
לראשונה: פחות מ-0.1% בתחלואת הקורונה היומיתצילום: לראשונה: פחות מ-0.1% בתחלואת הקורונה היומית

רשימת ה"מדינות האדומות" כוללת את אוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו וטורקיה. בנוסף, החל מיום שני הקרוב (ה-31.5) ייכנסו לרשימה שתי מדינות נוספות: רוסיה וארגנטינה.

לפי הנחיות משרד הבריאות, הנסיעה למדינות אדומות אסורה לחלוטין ללא אישור של ועדת חריגים, וישראלים שחוזרים לארץ מהמדינות הללו יהיו מחוייבים בשבועיים בידוד – גם אם הם מחוסנים או מחלימים. הכניסה של אזרחי המדינות האדומות לישראל מחייבת גם כן אישור של ועדת חריגים, לצד בידוד במלונית בעת ההגעה לארץ.

מדינות אדומות משרד הבריאות קורונה