אז כבר ממזמן נחשפנו לערכם הבריאותי של עדשים: יש בהם חלבון צמחי והם מכילים כמות ברזל פי 3 מעוף או בשר! וממש לא סתם ספורטאים רבים צורכים אותם.

שלבו עדשים עם אבוקדו ובטטה יש לכם סלט עשיר, משביע ובריא במיוחד!

מצרכים:
בטטה
בצל סגול
אבוקדו
מעט פטרוזיליה
כוס עדשים שחורות

מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
חצי כפית שום
כף דבש
מעט מלח

פשוט וקל (צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומבשלים את העדשים במשך חצי שעה עד שהם מתרככים. במקביל, חותכים בטטה לקוביות ושמים אותה בתנור עד שהיא מתרככת.

לאחר מכן, מסננים את העדשים ונותנים להם להתקרר. לאחר שהם התקררו נוסיף לעדשים בצל סגול, בטטה, אבוקדו ומעט פטרוזליה (לא חובה) חתוך בצורה שאתם אוהבים.

לאחר מכן, ערבבו את כל מצרכי הרוטב היטב ושפכו מעל לסלט.

בתאבון!