מבזקים
סרוגים

נפגעי מירון לח"כים: "לא תוכלו לומר שלא שפכנו דם"

לאחר שלא נקבעה הדרך להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי מירון, פורום המשפחות השכולות תוקפים את חברי הכנסת: "כל מי מנסה למסמס את ועדת החקירה, לא יהיה ביכולתו לומר 'ידינו לא שפכו את הדם הזה'"

י"ג סיון התשפ"א
נפגעי מירון לח"כים: "לא תוכלו לומר שלא שפכנו דם"
נפגעי מירון לח"כים: "לא תוכלו לומר שלא שפכנו דם" צילום: מדליקים נרות לזכר הנספים בזירת האסון בהר מירון (צילום: דוד כהן, פלאש 90)

בעקבות הדיון בכנסת היום (שני) בו לא נקבעה בסופו של דבר הדרך להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי מירון, חברי פורום המשפחות השכולות תוקפים את חברי הכנסת.

"הוועדה שמציע יעקב אשר – מגוחכת וחסרת תועלת"

בדיון הסוער שהתקיים הבוקר לבקשת מפלגת "יש עתיד" לא הייתה הסכמה באשר להקמתה של וועדת חקירה ממלכתית לאירועי מירון. פורום המשפחות השכולות ששלח אתמול מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה להקמת וועדת חקירה – וקורא לכלל חברי הכנסת להימנע משיקולים פוליטיים ולקדם במהירות את וועדת החקירה.

"כל ח"כ הן מימין והן משמאל, דתי או חילוני, אשר מנסה למסמס את ועדת החקירה אשר כל כולה היא עניין מניעת האסון הבא, לא יהיה ביכולתו לומר 'ידינו לא שפכו את הדם הזה'" נכתב. "על כלל חברי הכנסת מכל גווני הקשת הפוליטית לשים שיקולים קטנים בצד ולהתאחד בחקיקה לוועדת חקירה".

האסון בהר מירון ועדת חקירה משפחות שכולות