על רקע הדיווחים על הפסקת אש מסתמנת, דובר צה"ל הודיע הערב (חמישי) כי החל מהבוקר כוחות הצבא תקפו ברחבי רצועת עזה כ-30 עמדות שיגור ירי רקטות, על-קרקעיות ותת-קרקעיות, חלקן חמושות ומכוונות לעבר שטח ישראל. כמו כן, תקף צה"ל מספר פעילי טרור במהלך שיגור רקטות לעבר שטח ישראל.

צפו בתיעוד: חיסול חוליית משגרי הנ"ט היום

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דובר צה"ל)

בנוסף, כוחות צה״ל תקפו במהלך היום מספר עמדות שיגור רב-קניות ועמדות לשיגור כטב״ם, אשר ארגון הטרור חמאס התכוון לשגר לעבר מדינת ישראל, במערך ההגנה האווירית של ארגון הטרור חמאס.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דובר צה"ל)

במהלך הימים האחרונים, צה"ל פגע בכ-430 מטרות של המערכים הרקטיים של ארגון הטרור חמאס וארגון הטרור גא"פ וסיכל מעל ל-20 פעילי מערך הרקטות. היעדים שהותקפו שימשו את ארגוני הטרור לשיגור רקטות לעבר שטח ישראל. בין היעדים משגרי רקטות תת-קרקעיים ועל-קרקעיים, עמדות שיגור רקטות ועמדות לשיגור פצצות מרגמה. תקיפות צה"ל פוגעות ביכולת השיגור של ארגוני הטרור.

עוד נאמר כי החל מהשעה 07:00, זוהו 299 שיגורים משטח רצועת עזה לשטח ישראל. בנוסף, כ-42 שיגורים נפלו בשטח הרצועה.לוחמי ההגנה האווירית יירטו כ-90% מהשיגורים במהלך היום.