יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר תקף הערב (חמישי) בחריפות את הדיווחים על הפסקת אש מסתמנת בין ישראל לחמאס, וטען כי "מדובר ביריקה בפרצוף לתושבי הדרום".

"ביקרתי ושמעתי בשבוע האחרון מאות תושבים בדרום הארץ, בעוטף, באשקלון ואשדוד נתיבות אופקים ובאר שבע, ובפי כולם הייתה בקשה אחת: שצה"ל ישלים את המבצע ושלא תעשה עבודה חלקית" אמר בן גביר. "תושבי הדרום חזקים ונחושים, אך למרבה הצער ממשלת ישראל לא".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עימותים מול בן גביר בשייח ג'ראח. ארכיון (צילום: עוצמה יהודית)

לדבריו של בן גביר: "סיום המבצע בטרם הפלת שלטון החמאס פירושו הפוגה זמנית והתחמשות של ארגון שמטרתו לא משתנה: מחיקת מדינת ישראל. הפסקת אש שכזאת היא כניעה לטרור וחולשה ועל ראש הממשלה להבין שלא נגבה אותו בכל מחיר. ודאי אם נגלה שאינטרסים ביטחוניים של ישראל נפגעו, או אם חלילה רוה"מ עשה ויתורים בירושלים – אני מתבייש הערב בממשלת ישראל וסבור שהפסקת האש היא יריקה בפרצוף של תושבי הדרום".