שעה קלה לאחר הודעת המשטרה על חשיפתה של חוליית 'תג מחיר' חרדית, טוען עו"ד איתמר בן גביר המייצג את העצורים, כי הפרשה תהפך למבוכה של המשטרה.

ב'סרוגים' פרסמנו, כי המשטרה התירה לפרסום כי חוקרי ובלשי היחידה המרכזית במחוז ירושלים עצרו בשבועות האחרונים 14 קטינים יהודים כבני 13-16 תלמידי ישיבות חרדיות ברחבי הארץ תושבי ירושלים אשר פעלו בחודשים האחרונים כחבורה מאורגנת אשר שמה לעצמה יעד, לפגוע בערבים וברכושם מתוך "שנאת ערבים וכנקמה לפיגועים שבוצעו נגד יהודים".

כל החשודים הובאו להארכת מעצר ומעצרם הוארך. 4 מהם שוחררו בתנאים והגבלות ע"י חוקרי הימ"ר מפאת גילם הצעיר. על פי הודעת המשטרה החקירה נמשכת וצפויים מעצרים נוספים.

מבוכה למשטרה

בן גביר מציין כי למרות הצהרותיהם של השוטרים על לכידת החוליה, היום שוחרר אחד הצעירים לגביו טענה המשטרה כי הוא החשוד המרכזי בפרשה. בית משפט השלום בירושלים שחררו אותו ממעצר כשגם ערר שהגישה המשטרה נדחה על ידי בית המשפט המחוזי.

המדובר בצעיר שנטען כי הצית רכב והשתתף במספר אירועים של ידוי אבנים לאחר פיגועים, הצעיר מיוצג על ידי עורך דין איתמר בן גביר מטעם עמותת חננו ומעצרו הוארך פעמיים בשבוע שעבר ואולם ביום שישי בצהריים התקיים דיון בבית משפט השלום בו הציג בא כוח המשטרה  עוד עשרות פעולות שעל המשטרה יש לעשות.

עו"ד בן גביר עט על הנתון הזה וטען בפני בית המשפט כי דווקא נתון זה מלמד שיש לשחרר את הקטין מהמעצר. לדברי עו"ד בן גביר: "החקירה יכולה להתנהל ללא הקטין והוסיף כי אם יינתן עוד קרדיט למשטרה הרי שכדי לסיים את החקירה הקטין ישהה במעצר זמן רב מאוד, כאשר מדובר בקטין ללא עבר פלילי בן שש עשרה וחצי שזה לו מעצרו הראשון."

שופטת בית משפט השלום קיבלה את הטענות והורתה לשחרר את הקטין בתנאים מגבילים מחמירים ובהם מעצר בית והפקדה כספית. המשטרה ערערה לבית המשפט המחוזי אך גם שופטת המחוזי, דחתה את הערר וקבעה כי מדובר בחקירה שביצוע הפעולות בה יערך זמן רב, ובמצב דברים זה גם נוכח חומרת העבירות יש לקחת בחשבון שמדובר בקטין ללא עבר פלילי ולשחררו בתנאים מגבילים מחמירים.

ההודאות לא תהינה קבילות

עו"ד בן גביר שייצג את הקטין מטעם עמותת חננו מסר בתגובה כי:" במקרה זה מוטיבצית היתר של המשטרה הייתה בעוכריה. לפי הצהרות נציג המשטרה, הפרקליטות יכלה להגיש כתב אישום כבר בשבוע שעבר אך המשטרה ביקשה להוסיף ולחקור עוד ועוד, למצוא עוד חשדות ועוד עבירות, כל זאת כאשר הקטין נמצא יותר משבוע במעצר ובית המשפט מסביר למשטרה פעם אחר פעם כי מדובר בחריג. ואני שמח שבית המשפט שם סוף לקרדיט המוגזם לטעמי,  שניתן למשטרה והורה לשחרר את מרשי בתנאים מגבילים"

באשר לעובדה כי חלק מהחשודים הודו במיוחס להם אומר עו"ד בן גביר כי: "אני מסופק אם ההודאות האלה יהיו קבילות בבית המשפט וודאי שהמשקל שיינתן להם יהיה בעייתי נוכח הפגיעה בזכויות הנחקרים, העובדה כי השוטרים "הסיתו" את החשודים אחד נגד השני ולכל חשוד סיפרו כי חבריו הפלילי אותו. המשטרה תצטרך להספק הסברים לבית המשפט על חקירות בשעות לילה, אי עדכון של עורכי דין, ופעולות שונות בניגוד לחוק הנוער שנחקק במדינת ישראל.