אחרי הביקורת, היום (א') הועברו התמיכות הממשלתיות לישיבות הציוניות. בשעה האחרונה הועבר התקציב החודשי לישיבות ולמדרשות, הכולל את התוספת על פי התבחינים שאושרו ביום רביעי האחרון.

לפי התבחינים, ישיבות "מעודדות גיוס" ייהנו מהתוספת הן אלו שלפחות 15% מתלמידי שלושה שנתונים רצופים ב- 9 השנים האחרונות התגייסו לשירות סדיר בצה"ל. התוספת תינתן רטרואקטיבית מ- 1 בספטמבר. בעוד זמן קצר ועדת הכספים בראשות ח"כ ניסן סלומיאנסקי צפויה לאשר את העברת 65 מיליוני השקלים של התוספת התקציבית.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

משמעותם של התבחינים החדשים הוא שישיבות ההסדר יקבלו תוספת לתקציב שהיה להן בשנת 2012 ואילו הישיבות הגבוהות הציוניות לא ייפגעו. בנוסף, התמיכה בישיבות תלך ותעלה ככל שאחוז הגיוס לצבא יגדל. כך, ישיבות עם גיוס של 15% ומעלה יקבלו תמיכה שתעמוד על 1.5 נקודות לתלמיד. לישיבות עם שיעור גיוס של 30% תינתן תמיכה שתעמוד על ערך של 2 נקודות. אלו שמתגייסים מהן 45% ייהנו משיעור תמיכה של 2.7 נקודות ואילו ישיבות המגייסות 60% ומעלה מתלמידיהן ייהנו מתמיכה שתעמוד על 3.6 נקודות, לעומת 1.8 נקודות כיום.

גם מדרשות לבנות יקבלו תוספת תקציבית, של פי שניים ממה שהוקצה תחילה בתקציב, מ- 1.25 נקודות ל- 2.5 נקודות. יש לציין שמסעיף זה ייהנו הן מדרשות ציוניות והן כ- 2,000 בנות מדרשות חרדיות. גם מוסדות תורניים הנמצאים בתוך מוסדות אקדמיים יקבלו תוספת תקציבית.

השר בנט בירך על אישור התבחינים: "לאורך כל הדרך שבנו ואמרנו כי נילחם על כך שתקציב הישיבות הציוניות לא ייפגע. זוהי עוד הבטחה שקיימנו. התורה איננה סקטוריאלית. חיילי ההסדר והישיבות הגבוהות הם צבא הזהות היהודית של המדינה, נמשיך להילחם למענם. ההצלחה איננה סוף פסוק".

ואילו וורצמן אמר: "אני שמח ששינוי התבחינים ותוספת התקציב יאפשרו לישיבות לפעול בצורה טובה לחיזוק עולם התורה"