בטקס מרשים וגדול, הערב (רביעי) הוכתר הרב זאב רוזנפלד כרבו החדש של הישוב טלמון. באירוע נכחו זקן רבני הציונות הדתית הרב חיים דרוקמן, רב המשטרה ורב הישוב לשעבר הרב רמי ברכיהו, וכן נציגות ארגון רבני 'ברקאי' שבו חבר הרב רוזנפלד ואישי ציבור נוספים.

כמו כן, התקיימה הכנסת ספר תורה לבית הכנסת המרכזי שנתרם על ידי ההורים של הרב הנכנס.

לפני כשנה פרש הרב רמי ברכיהו מהתפקיד בעקבות כהונתו בשנים האחרונות כרבה הראשי של משטרת ישראל. בתחילה, המשיך הרב ברכיהו לשמש בתפקיד ללא שכר אלא כעבור מספר שנים הודיע הרב לקהילה כי הוא מסיים את תפקידו.

באותו הזמן הרב רוזנפלד כיהן כרב שכונת נווה טלמון בישוב ולאחר הליך מסודר הוא מונה להיות רב הישוב כולו, ובחודשים האחרונים הוא החל למלא את התפקיד באופן מלא.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הרב רמי ברכיהו. ארכיון

כאמור, כחלק מהאירוע הוכנס ספר תורה חדש לבית הכנסת המרכזי של הישוב. ספר התורה נתרם על ידי הוריו של הרב זאב רוזנפלד להצלחתו ולהצלחת בני משפחתו. האירוע התחיל בשער הכניסה לישוב ומשם המשיכו התושבים בצעדה חגיגית לעבר בית הכנסת בישוב. בתום האירוע נערכה סעודה חגיגית משותפת למשפחה ולתושבי הישוב.

בארגון רבני ברקאי, שבו חבר הרב רוזנפלד, בירכו את הרב רוזנפלד: "זוהי שמחה עצומה עבורנו לחגוג עם הרב רוזנפלד את אירוע ההכתרה והפיכתו להיות רבה של ישוב וקהילה בישראל".

"הרב רוזנפלד הוא דוגמה לרב קהילה שרצה להגיע לתפקיד לא רק כמי שיודע לפסוק הלכות, אלא גם לתת מענה נוסף לבני הקהילה שלו בנושאים שונים שבהם אנחנו מתעסקים במסגרת הקורס להכשרת רבנים. אנחנו רוצים לברך את הרב ולאחל לו הצלחה רבה בתפקידו ושינהיג את הקהילה ביד רמה".