מקרון ידון עם מצרים וירדן על מתווה להפסקת אש - סרוגים

מקרון ידון עם מצרים וירדן על מתווה להפסקת אש

נשיא צרפת עמנואל מקרון ייפגש עם נשיא מצרים ומלך ירדן, במטרה לגבש מתווה להפסקת אש בין ישראל לחמאס. מוקדם יותר דווח כי מצרים קראה לישראל שלא להגביר את התקיפות ברצועת עזה

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
מקרון ידון עם מצרים וירדן על מתווה להפסקת אש
  (צילום: הדס פרוש\פלאש 90)

הלחץ העולמי גובר: ארמון האליזה הודיע כי נשיא צרפת עמנואל מקרון ייפגש היום (שלישי) עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ומלך ירדן עבדאללה השני, זאת במטרה לגבש הצעה קונקרטית להפסקת אש בין ישראל לחמאס.

לפי הדיווח בסוכנות הידיעות AFP, המנהיגים "מעוניינים להביא להפסקת אש במהירות האפשרית, ולמנוע התרחבות של הלחימה במזרח התיכון". א-סיסי, שהגיע בתחילת השבוע לצרפת כדי להשתתף בפסגה של מנהיגי מדינות באפריקה, ייפגש עם מקרון בלשכתו בפריז, בעוד שמלך ירדן יצטרף לדיון באמצעות שיחת וידאו.

עוד באותו נושא

מטח כבד לעוטף עזה: פצוע מנפילת רקטה במעבר ארז

מוקדם יותר היום דווח ברשת "אל-ערבייה" כי גורמים מצריים פנו לישראל וביקשו שלא להגביר את התקיפות ברצועת עזה, זאת כדי להימנע מעלייה נוספת במתיחות. במקביל, המצרים פנו בנושא לראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה – שלא פסל אפשרות להפסקת אש.

מקרון

עוד דווח כי בכירים במערכת הביטחון המצרית צפויים להגיע לישראל בקרוב כדי לנסות ולקדם את המגעים להפסקת אש. גורמים המעורים בפרטים סיפרו כי בקהיר יצרו קשר עם הנייה ועדכנו אותו בדבר המגעים עם ישראל והמאמצים להביא לרגיעה, ונאמר להם כי הפלגים הפלסטינים לא מתנגדים להפסקת אש כל עוד ישראל תקבל את התנאים שלהם.

לפי ההערכות, במצרים מעוניינים בשלב הראשון להגיע לסיכום על הפסקת אש הומניטרית של כמה שעות, במהלכם יוכלו לדון על תנאים להפסקת אש ארוכה יותר. עם זאת, בקהיר סבורים שישראל מעוניינת להשלים את יעדי המבצע כדי לשתק את חמאס מבחינה צבאית, וכדי להגיע לשולחן המשא ומתן מעמדת מיקוח טובה יותר, ללא תנאים מקדימים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
מי זה מקרון?...
ז'אק שיראק | 18-05-2021 18:49
מי זה מקרון? מקרוני יחיד? עם קטשופ או בלי קטשופ?
2
למה ישראל לעזאזל...
א | 18-05-2021 21:36
למה ישראל לעזאזל לא דורשת ממצרים לפתוח את מעבר רפיח לעזתים הם הרי רוצים לעזור לא?
3
הרבי
נועם | 21-05-2021 19:14
הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף