דובר צה"ל אישר כי לפנות בוקר (שלישי) זוהה והופל מל״ט אשר התקרב לגבול המדינה באזור עמק המעיינות. המל״ט היה במעקב על ידי יחידות הבקרה האווירית. שברי המל״ט נאספו על ידי כוחות הביטחון.
האירוע הנוכחי מגיע על רקע המתיחות בין ישראל וירדן על רקע ההסלמה הביטחונית בין ישראל לחמאס. בימים האחרונים נערכו מספר הפגנות בממלכה נגד התנהלותה של ישראל בעזה, כשבין היתר פעילים פרו-פלסטינים הפגינו מחוץ לשגרירות ישראל בעמאן וסמוך לגבול בין ירדן לישראל. במהלך ההפגנות נרשמו מספר מקרים בהם מפגינים חצו את הגבול לשטח ישראל, אך כוחות הביטחון הרחיקו אותם חזרה לשטח ארצם.
בתחילת השבוע דווח כי שני תושבי ירדן שחצו את הגבול לישראל כשהם חמושים בסכינים נעצרו בכביש 6666, המחבר בין מעלה גלבוע ליישוב בית אלפא. השניים הועברו להמשך חקירתם בשב"כ.
לפי הודעת המשטרה, שוטרי תחנת בית שאן שהוזנקו למקום בעקבות קריאה איתרו ועצרו את החשודים, שעל פי החשד חצו את הגבול במהלך הלילה במטרה להגיע לירושלים. בחיפוש על גופם נתפסו סכינים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים