המירוץ לנשיאות מתחמם, לקראת ההצבעה עוד שבועיים וחצי.
הבוקר (ראשון) הודיע יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ מיקי זוהר לשאר חברי בסיעת הליכוד כי למעשה לליכוד לא יהיה מועמד מטעמם והם רשאים לתמוך בכל מועמד.
כך שלח ח"כ זוהר לחברי הכנסת של הליכוד: "חג שבועות שמח. מעדכן אתכם שסיעת הליכוד תעניק לחבריה חופש הצבעה בבחירות לנשיאות המדינה."
"לא תוטל משמעת סיעתית וכל אחת ואחד מחברות וחברי הסיעה רשאים לחתום על תמיכה במי מהמועמדים ולהצביע כפי שימצאו לנכון."
יש לציין כי ממילא ההצבעה במליאת הכנסת הינה חשאית, כך שגם לו מוטל "משמעת סיעתית" אין דרך לוודא כיצד כל חבר כנסת מצביע. עיקר המשמעות של החלטת הליכוד, היא האפשרות של כל ח"כ לתמוך פומבית ולחתום על טופס הגשת המועמדות של המתמודדים.
הבחירות החשאיות: 2 ביוני
עד יום רביעי הקרוב בחצות, 19 במאי, על המעוניינים להתמודד להגיש למזכירות הכנסת את טופס ההרשמה שעליו חתומים לפחות 10 חברי כנסת.
המועמדים שנכון לעכשיו שם נקשר בהתמודדות הם יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, מרים פרץ, יהודה גליק, יהורם גאון, שמעון שיטרית, מיכאל בר זוהר ואלהאם חאזן.

הבחירות לבחירת נשיא המדינה ה-11 יתקיימו ביום רביעי, כ"ב בסיוון, ה-2 ביוני במליאת הכנסת. על פי חוק, ההצבעה הינה חשאית ויש צורך ברוב מוחלט בקרב חברי הכנסת על מנת להתמנות לנשיא.
במידה ואף מועמד לא זוכה לפחות ל-61 חברי כנסת, נערך סבב הצבעה נוסף, עם שני המועמדים המובילים.

מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
שולמית
בנימין נתניהו
12:43 18.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ינון
מרים פרץ או יהורם גאון. בוזון שילך לישון
01:06 18.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמי גל עם ..חולון
תאריך אחרון להגשה תאריך הבחירה ..משהו מוזר ?!
13:21 17.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חבל
למה לא זאב רווח? או צחי נוי? יהיה צחוקים, יא ווארדי
17:06 16.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חבל
למה לא נתניהו?
13:55 16.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני בוחר בפרץ
לשניהם לב זהב ומסר יפה תמידי לעם היושב בציון.
12:39 16.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יופי
רק יורם גאון ! עם שטיח על הראש מהשמש לא נחשוש!
11:57 16.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר