מכים בטרור העזתי

צה"ל תקף חוליית פעילי ג'יהאד איסלאמי

דובר צה"ל מעדכן: כלי טיס של צה"ל תקף וסיכל חוליית פעילים של ארגון הטרור גא״פ בצפון רצועת עזה. מוקדם יותר נשמעו התרעות לחדירת כלי טיס בלתי מאויש באזור נחל עוז

צה"ל תקף חוליית פעילי ג'יהאד איסלאמי
צילום: (צילום: דובר צה"ל)

מצבע שומר החומות: צה"ל זיהה ותקף חוליית פעילי ג'יהאד איסלאמי.

דובר צה"ל: "לפני זמן קצר, כלי טיס של צה"ל תקף וסיכל חוליית פעילים של ארגון הטרור גא״פ בצפון רצועת עזה תוך סגירת מעגל מהירה של יכולות מודיעין ואש של אוגדת עזה".

בהמשך, סמוך לשעה 15:30, כלי טיס של צה״ל תקף חוליית נ"ט נוספת של ארגון הטרור חמאס בסג'עיה, בזמן שהייתה בהכנות לירי נ"ט לעבר שטח ישראל. התקיפה התאפשרה באמצעות סגירת מעגלים מהירה, יכולת אש קטלנית ומודיעין מדויק של אוגדת עזה.

חצי שעה לאחר מכן, תקף צה״ל באמצעות מטוס קרב אתר אחסנת ציוד סייבר של המודיעין הצבאי של חמאס בצפון רצועת עזה. התקיפה התבצעה במאמץ משותף של אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אמ״ן וחה״א.

תקיפת סייבר
תקיפת סייבר| צילום: תקיפת סייבר. ארכיון (צילום: דובר צה"ל)

מוקדם יותר, פיקוד העורף הודיע על התרעת חדירה של כלי טיס בנחל עוז ובקיבוץ עלומים. במקביל, אזעקות צבע אדום נשמעו ביישובי עוטף עזה.

הכנת צהל בגבול הדרום
הכנת צהל בגבול הדרום| צילום: (צילום: דובר צה"ל)

זהו היום השני ברציפות שבו עולה חשש לחדירה של כלי טייס בלתי מאויש (כטב"מ) ממולכד שנשלח מעזה. אמש כלי טיס נחת באזור קיבוץ עלומים בעוטף עזה, כשלא היה נפגעים באירוע. בהמשך נשמעו התראות על כטב"מים נוספים בבארי ובנחל עוז. בעקבות החשש, יישובים נוספים בעוטף עזה הונחו להיכנס למרחבים המוגנים

מדובר בעליית מדרגה ביכולות של חמאס, שניסה כבר כמה פעמים לשלוח איום חדש לעבר העוטף. במקרה הזה כאמור לא היו נפגעים. מוקדם יותר היום ירה חמאס רקטה לעבר אילת, מרחק 200 קילומטר מעזה.

במקביל, דובר צה"ל אישר כי לפני זמן קצר, כלי טיס של צה״ל תקף חוליית פעילים של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה, בזמן שהייתה בהכנות לשיגור רקטות למרכז הארץ. זמן קצר לאחר מכן דווח כי כלי טיס של צה״ל תקף חוליית נ"ט של חמאס בסג'עיה, בזמן שהייתה בהכנות לירי נ"ט לעבר שטח ישראל.

תגובות

5
5
לוחם
14.05.21

עוד עוד, להגביר ביבי, תמשיך תמשיך.. עכשיו הזמן להגביר. שים גז. עכשיו שלב ההכרעה. העם היהודי מאחוריך, אנחנו צריכים להראות להם שעד עכשיו זה היה חימום. תכה ביבי ,תכה. שלא ינשמו. עכשיו זה שלב יצירת ההרתעה מול עזה לבנון ואיראן. יש אוירה בעולם הערבי שאנחנו פחות ממה שחשבו. תן , תן, עוד כמו בלילה האחרון. לא לפחד. עכשיו שלב הגיהינום עבורם ופתיחת פנקס החשבון של חמאס לעלות תועלת. אסור אסור להרפות. שילמנו מחיר יקר להגיע למצב הזה. אל תזרוק את זה לפח. לא להפסיק, לא להפסיק.

4
יהודי
14.05.21

מה אתם עושים?? מה עוזר לי שאתם מגרדים בניינים בעזה?? הבעיה שלנו היא בתוכנו! האוייב שוכן בתוכנו - ביפו, לוד, רמלה, טבריה, עכו, הנגב והגליל. כל עוד לא תעשו טיפול שורש לחיסול האוייב שחי בתוכנו - אפשר להתחיל לספור לאחור את השנים שנשארו לנו פה.

3
יואב
14.05.21

אוהבים אותך גבר! אתה מונהג משמים, אתה בזמן זה שלנו.חזק ואמץ! פעל הלאה...בנימין נתניהו אנחנו איתך,אחינו היקר!אין כמוך