חדשות

פרטים חדשים על התקיפה החריגה של צה"ל

דובר צה"ל חושף הבוקר את הנתונים מאחורי התקיפה המאסיבית הלילה בעזה בה השתתפו מאות כלי מלחמה ובמהלכה הושמד חלק משמעותי מ"המטרו של עזה"

פרטים חדשים על התקיפה החריגה של צה"ל
צילום: (צילום: גילי יערי/ פלאש 90)

מבצע שומר החומות.

דובר צה"ל, הדי זילברמן, חושף הבוקר (שישי) את המספרים מאחורי התקיפה הכבדה וחסרת התקדים של צה"ל הלילה ברצועת עזה. מספר דקות אחרי חצות, מאות משפחות בעוטף עזה, גם בערים המרוחקות מהגדר, דיווחו על הרעשות שלא זכורות להם.

מטחים כבדים לדרום; צה"ל ביצע תקיפה חסרת תקדים

המדווחים נתקלו בתשובה כי מדובר בהרעשות שמקורן בתקיפות צה"ל, שפרטיהן נחשפים הבוקר. מדובר במספרים חסרי תקדים של מטוסים וכלי ארטילריה שפגעו בעזה בצורה קשה מאוד.

על פי הודעת דובר צה"ל, 160 מטוסים של חיל האוויר תקפו במשך 40 דקות רצופות 150 מטרות באמצעות 450 פצצות. במקביל לתקיפה האווירית, כוח שיריון מחטיבה 7 ותותחנים ירו מאות פגזים מקו הגבול לתוך הרצועה.

WhatsApp Video 2021-05-14 at 00.30.24
WhatsApp Video 2021-05-14 at 00.30.24

מטרת התקיפה שהוכתרה בהצלחה הייתה פגיעה משמעותית ב"מטרו של חמאס" – עיר התחתית שנחצבה במשך שנים מתחת לשכונות הצפוניות של עזה שהושקעו שנים בבנייתה.

אחרי לילה של תקיפות ישראליות חסרות תקדים ברצועת עזה, הבוקר (שישי) נמשכים המטחים הכבדים לעבר ערי הדרום. החל מהשעה 7:30 בבוקר החלו ארגוני הטרור בעזה לירות רקטות וטילים לעבר ערי ישראל. במהלך הלילה הובהלו לבית החולים ברזילי באשקלון 8 בני אדם, ביניהם גבר בן 57 שנפצע בינוני מרסיסים ונותח.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

7
7
ציונה
14.05.21

מלחמת העצמאות האמיתית מתחילה עכשיו.

6
יעקב
14.05.21

על מי עובדים. רק חמורים מספקים חשמל לאוייב. ? כאילו זה לא אוייב

5
דוד
14.05.21

למה לא תקפת קודם?? נבלות יודעים איפה נמצאים המשגרים איפה הרשאות, איפה הבתים אין לכם אומץ. תורידו את השכונה של המיליונרים מנהגי החמס אם יש לכם אומץ. ביבי אתה פחדן