אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חגיגה לבנה: מצעד עוגות הגבינה לשבועות תשפ"א

החג הרשמי של עוגות הגבינה הגיע וזה בדיוק הזמן להכריע מי הן העוגות ששווה להשקיע בהן את הכסף והקלוריות. לכבוד שבועות, מבקרי האוכל של סרוגים יצאו לבדוק את עוגות הגבינה הכי מרשימות לחג הקרוב

חגיגה לבנה: עוגות הגבינה השוות ביותר לשבועות
  הקולקציה של ביסקוטי ( צילום בועז לביא)

עוגת גבינה פשוטה כל אחד יכול להכין בבית, אבל אם אתם מצפים מהעוגה שלכם קצת יותר מעוד סתם גבינה אפויה עם פירורים. מבקרי האוכל של סרוגים יצאו לבדוק עבורכם את העוגות השוות ביותר לחג שבועות הקרוב.

מתוקה

לקראת חג השבועות, משיקה קונדיטוריית "מתוקה" מבחר עוגות גבינה מיוחדות שיצרה הקונדיטורית מירי ארזי

העוגות: יפות במיוחד עם מגוון טעמים ומרקמים יצירתי במיוחד, כמו: סטריפ גבינה שלגיה, סטריפ גבינה לבן על לבן – עוגת גבינה בהשראת ג'קסון פולוק בעלת 7 שכבות בטקסטורות וטעמים שונים, מוס גבינה תות ללא תוספות סוכר ופרסבורגר גבינה – שילוב של בצק דק במילוי גבינה וצימוקים.

הגבינה: בהחלט לא חסכו כאן בגבינה איכותית שמשתלבת בצורה עדינה ומדויקת עם שאר המרכיבים

הכי אהבנו: עוגת גבינה בהשראת שלגייה, המשלבת בתוכה מוס גבינה עם שכבת מרמלדת פטל חמצמצה עם מוס גנאש לבן ושחור שיוצר מראה של שיש.  חוץ מהעובדה שמדובר באחת העוגות היותר מרהיבות שיצא לנו לראות, מדובר בעוגת גבינה עשירה המשלבת 5 שכבות בעלות טקסטורות וטעמים שונים שמתאחדות יחד לביס המושלם

איפה ניתן להשיג? חנויות "מתוקה" בתל אביב, בקניון גבעתיים ובביאליק רמת גן או ניתן להזמין דרך האתר לרחבי הארץ.

מחיר: נע בין 46 עד 68 לפס עוגה מהקולקציה

השורה התחתונה: מדובר בעוגות אלגנטיות ואיכותיות עם השקעה ויצירתיות רבה במחיר שבהחלט שווה לכל כיס. מה שנקרא להתענג על כל ביס, בלי לקרוע את הכיס

מתוקה

הלחם של תומר

רשת המאפים הירושלמית יצאה עם קולקציות של מלוחים ומתוקים לקראת חג השבועות. קישים, מאפים, קראנצ'ים ועוגות של גבינה קרה וגבינה אפויה.

העוגות: הרשת מציעה קולקציית עוגות אפויות לצד עוגות מוס קרות, בהן: 'האפויה של תומר'- גבינה אפויה על בסיס בצק פריך בציפוי שמנת חמוצה, פס גבינה קרה קרמבל ובה מוס גבינה על תחתית פירורי בצק פריך, בציפוי קרמבל ועוגת פס טירמיסו – מוס גבינת מסקרפונה וביסקווטי הבית באספרסו הגבינה.

הגבינה: בעוגות גבינה תמיד יש את הדילמה בין העוגות העשויות מגבינות קרות לבין העוגות העשויות מגבינות אפויות. הגבינה הקרה, פחות מורשת בה הגבינה, היא מאוד מרקמית בין ברד למוס (תלוי ברמת הקיפאון שלה) ואילו עוגת גבינה האפויה היא עוגת גבינה קלאסית בה טעם הגבינה מאוד מורגש.

הכי אהבנו: ה"אפויה של תומר"- זוהי גבינה מעודנת, לא מתוקה מדיי. השמנת מאוד מורגשת בכל ביס שלוקחים מגבינה זו. זאת עוגת גבינה קלאסית וטעמי הגבינה משתלבים עם העוגה בצורה מדויקת.

איפה ניתן להשיג? בחנויות הרשת ברחבי הארץ
מחיר: טווח המחירים ל-8 חתיכות עוגה נע בין 75 ש"ח (גבינות קרות) ל115 ש"ח (גבינה אפויה)

בשורה התחתונה: אין כמו עוגת גבינה קלאסית לשבועות. המחיר אמנם קצת יקר לתמורה המתקבלת.

הלחם של תומר

ביסקוטי

קונדיטוריית ביסקוטי השיקה לכבוד שבועות קולקציית מרהיבה של עוגות גבינה, תחת ידיה של השף-קונדיטורית רוסלה יונה

העוגות: הופתענו לגלות מבחר עוגות גבינה אפויות וקרות בשילוב טעמים יוצא דופן, כמו: גבינת פררו רושה, צ'יזי סאנסט (גבינה אפויה בשילוב קוקוס וקרם מנגו) ושארלוט גבינה ותות.

הגבינות: על אף שממבט ראשוני הן רחוקות מלהיראות עוגות גבינה לבנות וקלאסיות כמו שכולנו מכירים, בפנים הן על טהרת סוגים שונים של גבינות- מהגבינה הלבנה האהובה, דרך גבינת השמנת הקלאסית, הריקוטה הרכה והאוורירית ועד המסקרפונה העשירה.

הכי אהבנו: עוגת שארלוט גבינה ותות בהחלט הצליחה לגנוב את ההצגה. מדובר בעוגת גבינה משודרגת המשלבת בתוכה קרם גבינה עם קרם תות ותותים במעטפת של טורט פטל וציפוי שוקולד לבן. חגיגה לעיניים ולבטן

צילום: בועז לביא

איפה ניתן להשיג?

מחיר: 66 ש"ח לפס עד 122 ש"ח לעוגה בקוטר 20

שורה תחתונה: אם כבר ויתרתם על להכין עוגת גבינה בבית ואתם ממש (אבל ממש) רוצים להרשים מישהו, עוגת גבינה אחת מהקולקציה של ביסקוטי מסדרת לכם הצגה קולינרית ומה שהכי חשוב הן לא רק יפות, הן גם סופר טעימות!

לה ז'ומל

לה ז'ומל- 'התאומות' בצרפתית, הוא בית הקפה הפסטורלי בהרי ירושלים שקם לפני כמש שנים על ידי התאומות בנות מושב בית נקופה מעיין ורותם סויסה. בשבועות הם מציעים עוגות וטארטי גבינה ייחודים לחג.

העוגות: בית הקפה מציע שלוש סוגי עוגות גבינה סה"כ, בהן: עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה ופירורי קראמבל, עוגת מוס גבינה עם שוקולד לבן וטארט גבינה המורכב משילוב של סוגי גבינות שונות

הגבינה: בעוגות עם הגבינה האפויה – טעמי הגבינה והשמנת מאוד מורגשים ולוקחים את המקום והטעם של העוגה ואילו במוס הגבינה, השוקולד הוא יותר דומיננטי ולוקח לגבינה את הבכורה.

הכי אהבנו: מוס גבינה-המרקם העדין וה"מוסי" של הגבינה, יחד עם שכבה עבה של שוקולד לבן זה פשוט מתכון נהדר לאנשים שחולים על דברים מתוקים מתוקים מתוקים!. (לא בנוי לאנשים שקשה להם עם מתוק…)

איפה ניתן להשיג? לה ז'ומל, מושב בית נקופה
מחיר: בין 50-150 ש"ח

בשורה התחתונה: הגבינה האפויה היא גבינה קלאסית אבל גולת הכותרת היא מוס הגבינה עם השכבה העבה של השוקולד, זוהי המנה שמגיעים אליה ללה ז'ומל מכל רחבי הארץ.

לה ז'ומל

עינוגים

מיטל ואלון כהן בעלי קונדיטוריה ובית קפה ירושלמי קטן ומשפחתי. כל השנים עבדו יחד עם רשתות ובתי קפה, והקורונה הביאה אותם גם לפנות לקהלים הפרטיים.

העוגות: לכבוד שבועות עינוגים מציעה עוגת גבינה אפויה עם לוטוס, לימון, שמנת וריבת חלב לצד מגוון עוגות גבינה קרה בטעמים שונים, כמו: פסיפלורה, אוכמניות, לימון ועוד

הגבינה: בגבינה האפויה, הריבת חלב מביאה נופך מרענן ומעניין וגורמת להשתלבות טובה יחד עם העוגה והגבינה. לגבי הגבינות הקרות, הטעמים של הפסיפלורה והאוכמניות מאוד דומיננטיים ומשתלבים נהדר עם הגבינה הקרה, שיותר מורגשת בתור גלידה ופחות בתור גבינה.

הכי אהבנו: את הגבינה האפויה ללא ספק. השילוב של הלוטוס, הלימון וריבת החלב. נותן טעם חמצמץ ומשתלב עם המרקמים המתוקים של העוגה. וחשוב להגיד שזאת עוגה במינון עדין ונעים של המתיקות שלה

איפה ניתן להשיג? עינוגים, רחוב סם שפיגל, אזור התעשייה תלפיות, ירושלים
המחיר: גבינה קרה- הטווח נע בין 15 ש"ח למנה אישית ל120 ש"ח לטארט | גבינה אפויה- פס-46 ש"ח ועוגה- 120 ש"ח

בשורה התחתונה: הקוקלציה של עינוגים לחג השבועות מגוונת בטעמים. יש בה מגוון סוגים של מנות, מגביעים ומנות אישיות, דרך פסים ועד לעוגות גדולות במחיר שווה לכל נפש.

צילום: מיטל כהן

מפגש השייח

רשת המאפים והסמבוסקים הירושלמית יוצאת בליין ייחודי לחג השבועות.

העוגות: במקרה הזה לא ממש מדובר בעוגות גבינה, אבל ללא ספק בהפתעה מתוקה לחג. הרשת מציעה מגוון מאפי סמבוסק גבינה מתוקים בטעמים שונים ומגוונים, כמו: סמבוסק סיידר תפוח, שקדים וריבת חלב, סמבוסק תות שדה, סמבוסק שוקו וניל וסמבוסק אוכמניות. בכולם כמובן משולבת גבינה מתוקה.

הגבינה:  יש כמות יפה של גבינה בתוך הסמבוסקים השונים. יש סמבוסקים בהם הגבינה משתלבת עם העוגה כמו באוכמניות ואילו למשל בשוקו וניל, השוקולד הוא טעם מאוד משמעותי ודוחק את טעם הגבינה.

הכי אהבנו: הסמבוסק המוצלח ביותר היה לטעמנו דואט שקדים וריבת חלב, ראשית סמבוסק מתוק יש בו משהו מיוחד. שנית, יש בו שילוב של מתיקות עם קראנצ'יות וזה מה שעושה את השילוב הזה למשהו מיוחד

איפה ניתן להשיג? בחנויות הרשת ברחבי הארץ
המחיר: 15 ש"ח לסמבוסק

בשורה התחתונה: זה נשנוש מעניין לשבועות. אמנם זה לא עוגת גבינה קרה ולא גבינה אפויה. אבל יש משהו מעניין בלהפוך מאפה שאתה מכיר בצורה מסוימת ולתת לו טוויסטים וכיוונים אחרים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו