הרמטכ"ל הנחה: עוצר יציאות למערך הלוחם
על רקע הכוננות הביטחונית, הרמטכ"ל אביב כוכבי החליט להטיל עוצר יציאות לכל המערך הלוחם בצה"ל ולהכשרות. עד כה גויסו 7,000 אנשי מילואים, כמחציתם לוחמים וחיילי כיפות ברזל

נערכים להרחבת המבצע: כחלק מהכוננות בשל המצב הביטחוני, הרמטכ"ל אביב כוכבי החליט היום (חמישי) להעביר את מערך הלוחם לעוצר יציאות. גם ההכשרות יהיו בעוצר יציאות.
בנוסף, הוחלט לבטל את כל צווי המילואים לתרגיל שתוכנן להיערך בשבוע הבא. עד כה גויסו 7,000 אנשי מילואים, כמחציתם לוחמים וחיילי סוללות כיפת ברזל.
מוקדם יותר היום שר הביטחון בני גנץ על צו המאשר גיוס של 10 פלוגות מג"ב נוספות במילואים, זאת לאחר הסטת הכוחות והגיוס שנערכו שלשום. עוד החליט שר הביטחון, לסייע למשטרת ישראל ולמג"ב בכל מה שנדרש, לרבות בהליך הגיוס, במעטפת הלוגיסטית, באימון ובחיול הפלוגות בכדי להכניסן לכשירות באופן מהיר ואפקטיבי. לצד זאת, קבע שר הביטחון כי אף חייל צה"ל לא יעסוק בפעולות שיטור, שאינן חלק ממשימותיו של צה"ל כצבא העם.
"אנו בשעת חירום על רקע לאומני- ובעת הזו נדרש תגבור מאסיבי של כוחות בשטח, שיוזרמו באופן מיידי, וישליטו חוק וסדר" אמר. "עם זאת, פעולות השיטור ואכיפת הסדר הציבורי, אינן תחליף לאחריות ההנהגה להרגעת הרוחות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו