חדשות

הטרור בלוד נמשך: קבוצות אלימות הגיעו מחוץ לעיר

למרות העוצר הלילי שהוטל על העיר לוד, תושבי לוד מדווחים שלמרות ההבטחות, למרות מצב החירום, למרות העוצר - המשטרה פשוט לא כאן", בנוסף קבוצות קיצוניות הגיעו מחוץ לעיר ומתעמתים עם הערבים

הטרור בלוד נמשך: קבוצות אלימות הגיעו מחוץ לעיר
צילום: המשטרה נערכת בלוד (צילום: דוברת המשטרה)

לאחר שהוטל עוצר על העיר לוד, תושבי הגרעין התורני בעיר לוד מדווחים כי נמשכות הפרעות אלימות ברחובות, הצתות ורגימת אבנים והמשטרה מאגפת מבחוץ במקום להכנס לשכונות. תושבי השכונות המותקפות מתחננים לכוחות הבטחון להכנס אל תוך השכונות על מנת להשליט סדר.

על פי הדיווח של התושבים: קבוצות חיצוניות שאינן מתגוררות בעיר הגיעו במטרה להתעמת עם התושבים הערבים מה שגורם למהומות קשות. התושבים חוששים שברגע שיחל העוצר המהומות יחמירו ויסלימו את המתקפה כשאין גורמים אחראים ברחוב וקוראים למשטרה להכנס לאכוף לפני שיהיה מאוחר מידי. ״למרות ההבטחות, למרות מצב החירום, למרות העוצר – המשטרה פשוט לא כאן! היכנסו אל השכונות ותגנו עלינו כי בינתיים אנו מגנים על משפחותינו בגופנו״.

36 ח"כים לנתניהו: החל במבצע לאיסוף נשקים בלוד

במשטרת ישראל דיווחו מוקדם יותר כי בשעה זו לוחמי משמר הגבול ושוטרי משטרת ישראל פועלים בחמישה מוקדי הפרות סדר ברחבי העיר לוד בהם מאות מתפרעים מיידים אבנים, מבעירים פחים, יורים זיקוקין וחוסמים צירים. עד כה עצרו הכוחות 18 חשודים בהתפרעויות. "המשטרה לא תאפשר כל גילוי של אלימות מכל צד שהוא ותנקוט ביד קשה אל מול הפורעים".

לוד (3)| צילום: לוד הבוקר (צילום: חיים גולדברג)

בתוך כך, המשטרה בלמה תהלוכה לא חוקית בבת ים של קומץ אנשים שבקשו להגיע ליפו ולהתעמת עם תושבי המקום

שוטרי מרחב איילון נערכו לתהלוכה לא חוקית שהתקיימה בעיר בת ים, עם קבלת מידע בדבר קריאה ברשת החברתית להצטרף ולהגיע ליפו להתעמת עם תושבי המקום.

בהתאם לצורך המבצעי ולאחר שלא נשמעו להנחיות השוטרים, נעשה שימוש באמצעים לפיזור ההמון.

תגובות

2
2
אבגדה
12.05.21

ממה שהבנתי אין זכר ל16 פלוגות המגב בעיר לוד תושבים בלוד כותבים שהם לא רואים משטרה הם רואים רק מתפרעים ברחוב.

1
א
12.05.21

סרוגים התבלבלתם. אתם לא ערוץ 12 או 13 וכו. החברה שהגיעו מבחוץ באו לסייע לתושבים שלא מקבלים הגנה מהמשטרה. התושבים מעידים על כך.