הלהיט לשבועות: כך תכינו בקלות פוקצ'ה צבעונית - סרוגים

הלהיט לשבועות: כך תכינו בקלות פוקצ'ה צבעונית

מאפים ובצקים הם תמיד עניין משמח ובטח כשהם פוטוגניים ואווריריים. לכבוד חג שבועות המתקרב, סידרנו לכם מתכון פשוט לפוקצ'ה צבעונית ופורחת שתשדרג לכם את שולחן החג. צפו

author-image
הלהיט לשבועות: כך תכינו בקלות פוקצ'ה צבעונית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפוקצ'ה צבעונית

אם כבר נמאס לכם מפיצה ומאוכל מבושל, פוקצ'ה היא הפתרון המושלם למאפה טעים, שכיף להכין בקלות בבית ולגוון עם שלל תוספות אהובות

מצרכים:
4 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית

לקישוט הפוקצ'ה:
עשבי תיבול: כוסברה / פטרוזיליה / רוזמרין / טימין וכו'
ירקות: פרוסות עגבניות שרי, זיתים פרוסים, פטריות, בצל, רצועות פלפלים בצבעים, ראש שום וכו'
גבינות: קוביות גבינת פטה/ בולגרית (לא חובה)
שומשום/ פרג

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק בקערה, חוץ משמן הזית. כשהעיסה מתחילה להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ונעים.

3. מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה ל-10 דקות. במידה ואתם לא ממהרים, מומלץ לתת התפחה נוספת עד הכפלת הנפח.

4. משמנים את הידיים במעט שמן זית ופותחים את הבצק, לאחר מכן מסדרים אותו בתבנית משומנת

הפוקצ'ה שתשדרג לכם את שולחן החג (צילום: שטארסטוק)

5. בעזרת הידיים או מזלג יוצרים גומות קטנות בבצק ומטפטפים לתוכן מעט שמן זית (מומלץ לתת התפחה נוספת לבצק אוורירי)

6. מקשטים את הפוקצ'ה בצורה שרוצים עם הירקות, עלי התיבול והשומשום/ הפרג (ראו השראה בסרטון/ התמונה המצורפים למעלה), ניתן לקשט עם גבינות ופרחים כדי להכניס את הפוקצ'ה לאווירת שבועות

7. לאחר הקישוט מכניסים את הפוקצ'ה לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות או עד ששולי הפוקצ'ה משחימים היטב.

בתאבון!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו