שר הביטחון בני גנץ התייחס לטרור והאלימות בירושלים. בנאום בטקס יום הניצחון על גרמניה הנאצית אמר היום (ראשון) גנץ: "מדינת ישראל לעולם תשמור על חופש הפולחן במקומות הקדושים, ותפעל מול כל גורם קיצוני ומי שמנסה ממניעים פוליטיים פנימיים או חיצוניים, לפגוע בנו."

שר הביטחון, בני גנץ, נאם היום בטקס יום הניצחון על גרמניה הנאצית, בהובלת משרד העלייה והקליטה, במעמד שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה, ראש עיריית ירושלים משה לאון, חברי הכנסת זאב אלקין, אלכס קושניר, יבגני סובה, עוזי דיין, ולדימיר בליאק והרב גלעד קריב ווטרנים ולוחמים.

אריאל חרמוני / משרד הביטחון

שר הביטחון גנץ אמר: "עברנו שנה קשה, שבה גם פעלה חברתי שרת הקליטה פנינה תמנו שטה יחד עם עובדי משרדה המסורים, למען גיבורי המלחמה. מחובתנו לדאוג שתוכלו לחיות את שארית חייכם ברווחה, ועלינו המלאכה לוודא שהדורות הבאים יכירו את מורשת הגבורה, המאבק והגאווה, ואת ניצחון בני האור על החושך."

גנץ הוסיף: "באותה מידה שאנו נושאים באחריות, לקיומו של העם היהודי והיהודים בישראל ובעולם, אנו מחוייבים להבטיח את זכויותיהם וביטחונם של כל אזרחי ישראל – יהודים, מוסלמים, נוצרים וצ'רקסים, ואת חופש הדת של כל בני העמים במקומות הקדושים. אדגיש: מדינת ישראל לעולם תשמור על חופש הפולחן במקומות הקדושים, ותפעל מול כל גורם קיצוני ומי שמנסה ממניעים פוליטיים פנימיים או חיצוניים, לפגוע בנו."