מתכון לגלידת שוקולד קפה ביתית

מחפשים דרך קלה ומתוקה להתמודד עם גל החום? קבלו מתכון לגלידת שוקולד-קפה שאפשר להכין בקלות בבית מ-5 מרכיבים בלבד!

מצרכים:
1 פחית חלב מרוכז  (ניתן גם להכין בבית – מתכון בסוף הכתבה)
500 מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה להקצפה (38%)
1 כוס אספרסו / 2.5 כפות נס קפה עם כוס מים חמים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מכינים את האספרסו או נס קפה עם כוס מים ומניחים בצד לצינון

2. מקציפים בעזרת מיקסר את השמנת עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים את החלב המרוכז

3.  מוסיפים את הקפה, קורט מלח (לחיזוק הטעמים) ואת השוקולד המריר הקצוץ ומערבבים

4. מעבירים את התערובת לכלי (קופסת גלידה, אינגליש קייק ממתכת וכו'), סוגרים ושומרים במקפיא לפחות 4 שעות ומגישים בגביע או כוס (אפשר לשמור במקפיא עד חודשיים)

מתכון לחלב מרוכז:

בסיר קטן על להבה בינונית מחממים 2 כוסות חלב עם 1 כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד למשך כ-20 דקות או עד שהחלב משנה את צבעו לצהבהב ומסמיך (החלב אמור להצטמצם לחצי מהכמות שהיה, מאחר וכל המים שבו מתאדים)

לאחר מכן מצננים על השיש במשך כשעה. לאחר מכן מכסים ושומרים במקרר. החלב ימשיך להסמיך לאחר קירור.

בתאבון!