צריכת חלב ומחלת הפרקינסון: הקשר נחשף

מחקר: קיים קשר הדוק בין צריכה מוגברת של מאכלי חלב לסיכוי לחלות בפרקינסון. מומחים: למרות הממצאים, יש לחלב ומוצריו יתרונות בריאותיים רבים. כל הפרטים

צריכת חלב ומחלת הפרקינסון: הקשר נחשף
  מוצרי חלב. מסוכנים לבריאות? (צילום: shutterstock)

מחקר שנערך בארה"ב בעשור האחרון, מצא קשר הדוק בין צריכה מוגברת של מאכלי חלב לסיכוי לחלות בפרקינסון. המחקר נערך בקרב יותר מ-130,000 בוגרים, והוא נמשך 9 שנים. המחקר הוכיח כי אלו שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של מוצרי חלב , היו בסיכון מוגבר לפתח את מחלת הפרקינסון.

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

עדיין לא ברור לאלו מוצרי חלב יש השפעה על התפתחות המחלה.

הממצאים מבוססים על מידע שנאסף מאורח חייהם של 57,689 גברים ו-73,175 נשים שלקחו חלק במחקר למניעת סרטן. בסופן של תשע שנות המחקר, 250 גברים ו-138 אובחנו כחולי פרקינסון.

מהמחקר עולה כי גברים שצרכו מוצרי חלב באופן מוגבר, בכמות כוללת של 815 גרם ביום, היו נתונים לסיכון גבוה לחלות במחלה לעומת חבריהם. הכמות המדוברת שווה ערך לשלוש עד ארבע כוסות חלב.

החוקרים מעריכים כי חומרי הדברה או רעלנים הנמצאים בחלב עלולים לפגוע במערכת העצבים. יש להדגיש כי שאריות חומרי הדברה עשויות להיות נוכחות גם במזונות אחרים.

האם יש להימנע לחלוטין ממוצרי חלב, לאור הממצאים? החוקרים לא ממהרים להכריז על-כך. לטענתם, לצריכה קבועה של מוצרי חלב יש יתרונות בריאותיים משמעותיים, ואין לוותר עליהן.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו