מבקר המדינה מתניהו אנגלמן הודיע היום (רביעי) כי יחל בביקורת מיוחדת על הנסיבות שהביאו לאסון בהר מירון, בו נהרגו 45 בני אדם ונפצעו מעל 150 נוספים. במסיבת עיתונאים אמר כי יבחן את הנסיבות שהובילו לאסון הר מירון, את היערכותם של הגופים השונים ואת הפעולות שננקטו על ידם, הן בשנה זו והן במהלך השנים שחלפו מדוח הביקורת של משרד מבקר המדינה ב-2011.
"בשל הנסיבות הטרגיות, בעטיין נדרשת ביקורת ייחודית שתבחן את הכשלים שהובילו לאחד האסונות האזרחיים הגדולים, ברצוני להדגיש, כי ככל שיעלו בביקורת היבטים של אחריות אישית, הדבר יבוא לידי ביטוי בדוח באופן חד משמעי, תוך התייחסות פרטנית לנוגעים בדבר" ציין אנגלמן.
המבקר אמר בדבריו כי הביקורת תעסוק בשלושה מישורים עיקריים: הראשון – בחינת התנהלותם ופעילותם של כלל הגורמים מרמת מקבלי ההחלטות ועד דרגי השטח, לרבות מערכת אכיפת החוק וגופי החירום לקראת האירוע הנוכחי ובמהלכו. השני – הטיפול במתחם קבר הרשב"י במהלך השנים – ובכלל זה הפעולות שננקטו לתיקון הליקויים שעלו בדוחות מבקר המדינה.
המישור השלישי יעסוק "בראייה רוחבית, צופה פני עתיד – כיצד מקיימים ומסדירים אירועים המוניים דתיים במדינת ישראל, לצורך מניעת הישנותו של אסון מסוג זה בעתיד. הדבר אמור לא רק ביחס להילולת ל"ג בעומר אלא גם לאירועים נוספים, כגון אירועי סליחות בכותל או הילולות אחרות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"מדובר באירוע שניתן היה למנוע"
"בלילה שבין יום חמישי לשישי חוותה מדינת ישראל את אחד האסונות האזרחיים הגדולים, כאשר 45 חוגגים בקבר הרשב"י במירון, מצאו את מותם בנסיבות טרגיות ורבים אחרים נפצעו" אמר אנגלמן. "ברצוני להביע את תנחומיי למשפחות ההרוגים באסון ולשלוח איחולי בריאות שלמה לפצועים".
"לצערי, מדובר באירוע שניתן היה למנוע, ועתה מוטל עלינו לבחון ולבדוק כיצד ואיך נדרש היה למנוע אירוע זה" הזכיר. "משרד מבקר המדינה פרסם בשנת 2008 חוות דעת בנושא מצב קבר רשב"י במירון וההיערכות לאירועי ל"ג בעומר. בשנת 2011 ערך המשרד ביקורת מעקב בנושא. ביקורות אלו הצביעו על שורת ליקויים שאם היו באים על תיקונם, יתכן והאסון היה נמנע".
עוד הזכיר כי "הביקורת הצביעה על ליקויים, בין היתר, בנוגע להעדר גורם ממשלתי האחראי לטיפול הכולל בקבר רשב"י והאחראי על ארגון הארוע, רמת תחזוקה ירודה, אי השלמת הפקעת מתחם הקבר לידי הגורם הממשלתי, תוספות בניה לא חוקיות, תשתיות דרכים שאינן מספקות וכבישי גישה שאינם מותאמים – בפרט עבור רכבי הצלה באירועים רבי משתתפים. יובהר כי ככל שיעלה חשש לעבירות בתחום הפלילי, נפעל על פי סעיף 14 ג' לחוק מבקר המדינה והעניין יועבר ליועץ המשפטי לממשלה לבחינתו".
"כמו כן, אם תוקם ועדת חקירה ממלכתית בנושא, אבחן את הרלוונטיות של ביקורת המדינה והערך המוסף מפעילותה, במקביל לפעילותה של הוועדה" סיכם. "אני שוב שולח את תנחומיי למשפחות שאיבדו את יקיריהם. זאת חובתנו לבדוק את האירוע ומה שקדם לו ויש בכוונתנו לקיים את המחויבות הזאת לכל כחל ושרק".

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
שימי
תתחיל בלפטר את האחראי השר לבטחון פנים. זה מה שכל מדינה נורמאלית היתה עושה. ואם הוא היה הגון היה מתפטר בעצמו וחוקח אחריות בלי קשקושים
15:08 03.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מירי
מטרת הביקורת היא לשפר את המצב הקיים, לא לחפש את האחראים והאשמים בבעיות. במקום לגרום אי נעימויות לאנשים טובים עדיף להפנות את המאמצים קדימה. הארוע המצער בהר...
מטרת הביקורת היא לשפר את המצב הקיים, לא לחפש את האחראים והאשמים בבעיות. במקום לגרום אי נעימויות לאנשים טובים עדיף להפנות את המאמצים קדימה. הארוע המצער בהר מירון היה בלתי נמנע בשל התערבות בית המשפט. המנהיגים של הציבור החרדי ומנהלת ההר פעלו רבות במסגרת התקציב המועט והפרעת בית המשפט להספק חווית משתמש טובה למתארחים בהר. האשמה כולה אם קיימת תופנה לשמאךל שהתמגד לתקצוב ולבתי המשפט.
המשך 13:22 03.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
מבקר דמיקו
12:12 03.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר