שר המשפטים בני גנץ פנה הערב (א') ליועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, בבקשה לקבל חוות דעת משפטית שתאפשר הקמת ועדת חקירה ממלכתית, בזמן ממשלת מעבר.

בפנייתו למנדלבליט כתב גנץ: "רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל לתכלל את כלל היבטי החקירה של האסון, שכן יש לה את הסמכויות הרחבות ביותר ובידיה הכלים לגיבוש ההמלצות המתבקשות. בנסיבותיו המיוחדות והחריגות של האירוע, ובפרט לאור האפשרות כי חברי ממשלה יידרשו להתייצב בפני הוועדה."

"רק ועדת חקירה ממלכתית המתמנה על ידי נשיאת בית המשפט העליון, בראשות שופט, תבטיח את עצמאות החקירה ואת אמון הציבור".

גנץ הוסיף: "הקמת הוועדה לא תחזיר למשפחות את יקיריהן או תביא מזור לכאבן, אך ביכולתה למנוע אסון מעין זה בעתיד. ישנה דחיפות בהקמת הוועדה במהירות בכדי שתוכל לבצע בדיקה ראשונית כשהמידע זמין, ומבלי שהתקיימו פעולות חקירה רבות של גורמים אחרים".

המפכ"ל באיגרת לשוטרים: "חותרים לחקר האמת"

מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי שיגר היום (א')  איגרת לשוטרי משטרת ישראל, בעקבות האסון במירון.

באיגרת שיבח המפכ"ל את עבודת השוטרים במירון, ודיבר גם על הצורך בתיחקור האירוע. המילה אחריות, או נטילת אחריות לא הוזכרה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו במירון אחרי האסון (וידאו: עומר מירון/ לע"מ)

"אובדן חיי אדם בהתכנסות שמהותה שמחה ותפילה הוא אירוע קשה לכולם ובודאי לנו כאנשי משטרה אשר אמונים על שלומו וביטחונו של האזרח בשגרה ובחירום."

"אנו חותרים לחקר האמת ולהפקת לקחים מוסכלת ומאוזנת של כלל הגורמים המעורבים באירוע מורכב זה. אני פונה לכל אחת ואחד מכם השוטרים והמפקדים ומחזק ידיכם כמי שעמלים לילות וימים לביצוע כלל המשימות מתוך שליחות הקרבה וסיכון עצמי."

אסון מירון: גיוס המונים לסיוע משפחות הנפטרים והנפגעים – לחצו כאן >>