אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום
אוכל, חדשות האוכל, תוכן שיווק

קינוחים חגיגיים של גבינות ושוקולד

חג שבועות מתהדר במאכלי חלב שונים ומגוונים. מנות ראשונות נהדרות, עיקריות מושקעות וכמובן קינוחים עתירי שמנת וגבינות. כדי להפתיע ולשדרג את קינוחי החג השגרתיים, נשלב אותם עם שוקולד וניצור מנות יפהפיות בגווני חום ולבן

קינוחים חגיגיים של גבינות ושוקולד
  צילום: unsplash.com

קינוחי שוקולד הם טעימים ומוצלחים בפני עצמם, ועוגות הגבינה הקלאסיות משלימות את הארוחה בכל שנה. אם נשלב שוקולד עם גבינות, נקבל קינוחים מוצלחים אפילו יותר שגם יפתיעו את האורחים במנות חדשות ולא מוכרות.

עוגת שוקולד וגבינה 

עוגת גבינה ועוגת שוקולד הן שתי קלאסיקות נהדרות שאין עליהן עוררין. עוגת גבינה לבנה מהממת, רכה, נימוחה ואוורירית. עוגת שוקולד חומה, מתוקה ויפהפייה. אם כך, שילוב של השתיים הוא רק מתבקש. להכנת העוגה נתחיל מבצק פשוט לתחתית תבנית האפייה.

נטחן ביסקוויטים פתי-בר נוסיף סוכר, חמאה וקקאו ואת התערובת שנקבל נהדק היטב לתבנית. נכניס לתנור ונאפה כמה דקות. נכין את שכבת הגבינה: נטרוף שמנת מתוקה, סוכר, תמצית וניל ושמנת שמוצה ונוסיף ביצים אחת אחרי השנייה לאט. את העיסה שנקבל נמזוג על שכבת בצק הפירורים ונמשיך באפייה עוד כעשרים דקות, נוציא מהתנור ונניח לעוגה להתקרר לגמרי.

בינתיים נכין את שכבת השוקולד: בסיר קטן נחמם שוקולד מריר שבור לקוביות עם שמנת מתוקה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. את השוקולד נשפוך על העוגה שהתקררה ונכניס למקרר למשך לילה שלם. הצעה להגשה מעניינת היא לחתוך את העוגה לקוביות בינוניות ולהניח בתוך מנג'טים בצלחת הגשה גדולה.

קינוחים מתוקים אישיים

קינוחים אישיים נראים מצוין ונוחים מאוד להגשה ולאכילה. להכנת הקינוח נכין צנצנות כמספר הסועדים. נסדר בתחתית כל צנצנת כמה עוגיות "נשיקות" בכל מיני צבעים לפי הטעם האישי. נקציף במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר ונוסיף לאט גבינה לבנה עד שמתקבל מרקם קרמי ואחיד.

נכניס את העיסה לשקית זילוף ונזלף שכבה יפה מעל הנשיקות. בסיר קטן נמיס שוקולד חלב ושמנת מתוקה ונוסיף מעל הקרם. לסיום נעטר בקוביות תותים אדמדמים ונכניס למקרר עד לזמן ההגשה. במקום תותים אפשר לעטר כמובן בכל פרי אחר, בסוכריות עדשים, בגלילוניות או בכל רעיון אחר העולה על דעתכם.

בראוניז בכוס

חיתוכיות "בראוניז" שוקולד הן קינוח נהדר ופשוט מאוד להכנה. טוויסט קטן במנה ואפשר להכינה בכוסות אישיות ולשלב בה כמובן גם גבינות. נמיס בסיר חמאה, שוקולד, תמצית וניל וסוכר. נכסה את האש ונוסיף ביצים תוך כדי ערבוב כדי לא להפוך את הביצים לחביתה. נוסיף קמח ונערבב היטב. נמזוג מהתערובת לתוך כוסות עד כשליש מגובהן.

להכנת שכבת הגבינות נערבב גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר, גרידת לימון, ביצים, קמח ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. את התערובת נמזוג מעל שכבת השוקולד, אך נדאג להשאיר רווח לקצה הכוס כדי לאפשר לבראוניז לתפוח מעט. את הכוסות נסדר בתבנית אפייה עם מים, ונאפה כעשרים דקות עד שהבראוניז מתייצבים. נוציא את הכוסות ונמתין מעט עד להגשה. חשוב לזכור שהכוסות חמות מאוד ואת הקינוח הזה אוכלים ישירות מן הכוס. 

עוגת גלידה

מזג האוויר המתחמם מאפשר להכין גם עוגות גלידה קרירה ונעימה. אז מה יותר טוב מעוגת גלידה של גבינה ושוקולד לסיום ארוחת החג. בתבנית אינגליש קייק נסדר שכבת ביסקוויטים פתי-בר. נכין מוס גבינה בהקצפת גבינה לבנה, סוכר, שמנת מתוקה, חלב ופודינג וניל ונמזוג שכבה על הביסקוויטים. מעל מוס הגבינה נניח שכבה נוספת של ביסקוויטים.

לשכבה הבאה נכין מוס שוקולד: נקציף שמנת מתוקה, פודינג שוקולד וחלב ונמזוג את המוס על הביסקוויטים. לסיום נכין גנאש עסיסי וחלק של שוקולד מריר ושמנת מתוקה שנמיס במיקרו. את הקרם החלק נשפוך על העוגה ונדאג לצפות אותה היטב. את העוגה נכניס להקפאה לכמה שעות או אפילו ללילה שלם עד שתתקשה לחלוטין. לפני ההגשה נוציא מהמקפיא ונשאיר בחוץ שיהיה קל יותר לחתוך לפרוסות. לקישוט ניתן לפזר פקאנים מסוכרים קצוצים.

השילוב בין שני הטעמים הללו, שוקולד מתוק מאוד מצד אחד, וגבינות עדינות מצד שני, נראה כאילו אינו מסתדר. אך המתכונים והמנות שמתקבלים מפתיעים בטעם ומדהימים למראה. שני הניגודים יוצרים קינוח שאי אפשר להפסיק לאכול. קינוחים של שוקולד וגבינה יהיו מנות סיום נהדרות לארוחת חג מהממת.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו