אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לשדרג את המסורת: כך תכינו תפוחי אדמה מדהים בלי מדורה

גם אם החלטתם לוותר השנה על המדורות - זה ממש לא אומר שחייב לוותר גם על הלהיט הטעים של ל"ג בעומר. אספנו לכם 4 מתכונים מדליקים לתפוחי אדמה שאפשר להכין בתנור הביתי בלי לזהם את הסביבה

גם בלי מדורה: מתכונים מדליקים לתפוחי אדמה
  (צילום: שטארסטוק)

1. מתכון לתפוח אדמה מוקרם 

מצרכים:
3-4 תפוחי אדמה גדולים / בטטות עם הקליפה
שמן זית
להקרמה:
1 מיכל שמנת לבישול
1 בצל
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
להקרמה: גבינה צהובה

שימו לב: ניתן לוותר על מילוי השמנת ולהחליף בפסטו, בצל ירוק קצוץ, שמיר או אפילו רק לפזר מלח גס ולאכול בכיף

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום המקסימלי (250 מעלות או יותר)

2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה, מצפים אותם במעט שמן זית ועוטפים בנייר כסף

3. מניחים את תפוחי האדמה על רשת התנור או בתוך תבנית ומכניסים לתנור החם בזהירות רבה (עם כפפות כמובן) לשעה או 45 דקות (תלוי בחום התנור)

4. במקביל מכינים את רוטב השמנת: מטגנים במחבת או בסיר את הבצל, ברגע שהוא מתחיל להזהיב – מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט

5. כשהשמנת מתחילה לבעבע מורידים מהאש

6. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, נותנים להם להתקרר כמה דקות ולאחר מכן פותחים בזהירות את הנייר כסף

7. חותכים באמצע את תפוח האדמה יוצקים בנדיבות שמנת ומוסיפים שמיר/ בצל ירוק קצוץ. אם רוצים הקרמה נוספת מוסיפים מעל גבינה צהובה מגוררת ומכניסים לתנור למשך 10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת


2. מתכון לבטטה מדורה 

שימו לב: אם רוצים להפוך את המתכון לפרווה ניתן לוותר על העוף

מצרכים:
6 בטטות בינוניות עם הקליפה
450 גרם חזה עוף (מבושל/צלוי)
לרוטב הפסטו:
4-5 שיני שום
3 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 כוסות עלי תרד
2/3 כוס שמן זית
1.5-2 כפות מיץ לימון טרי
3/4 כפית מלח
שמן זית

להגשה: טחינה או מיונז (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את קליפת הבטטות, מצפים אותן במעט שמן זית, מפזרים עליהן מלח, ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 40 דקות, או עד שהן מתרככות.

2. במקביל מכינים את הפסטו: במעבד מזון טוחנים יחד השום, הבזיליקום, התרד, שמן הזית, מיץ הלימון, שמרים ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה

3. בקערה גדולה, מערבבים את העוף המבושל עם הפסטו

4. רגע האיחוד: חוצים כל בטטה אפויה לשניים ומניחים במרכז בנדיבות מתערובת העוף והפסטו. ניתן להגיש מיד או להחזיר לתנור ל-5 דקות נוספות.


3. מתכון לספירלת תפוחי אדמה על שיפוד

אופן ההכנה: תוקעים על כל שיפוד תפו"א שלם ומקולף ויחד עם סכין חותכים בצורה מעוגלת (ראו בסרטון המצורף) את התפו"א ולאחר מכן פותחים אותו לאורך השיפוד ומבשלים בתנור/ צולים בכיף במדורה/ על המנגל מומלץ לזלף שמן זית ולתבל במלח, פלפל ושום לפי הטעם.

טיפים להכנה: 

1. אם קשה לכם לתקוע את התפו"א המקולף על השיפוד, מומלץ להרתיח אותו למשך 5-8 דקות במים עם מלח ולהוציא כשהוא עדין קשה ויציב אך קל יותר לעבודה.

2.אם מתחשק לכם לתת טוויסט נוסף לתפו"א על השיפוד הוסיפו בין הרווחים גבינה צהובה, עשבי תיבול או פסטרמה.

3. לא חייב מדורה: הכניסו את השיפודים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 30 דק' ולאחר מכן הפרידו בזהירות את התפו"א מהשיפוד וקבלו צ'יפס מדליק במיוחד

4. נסו את המתכון גם עם בטטה – יצא טעים ומוצלח לא פחות


4. מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי ירקות מוקפצים 

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

8 תפוחי אדמה חתוכים לאורך
4 כפות שמן זית
2 גמבות, חתוכות לרצועות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
1 כוס פרחי ברוקולי, מופשרים
10 שיני שום, פרוסות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר מלא מים במשך 15 דקות. מוציאים, מסננים ומצננים מעט.

2. חוצים לאורך את תפוחי האדמה, ובעזרת סכין מועכים קלות את בשר תפוחי האדמה פנימה כדי שיהיה מקום למלית.

3. במקביל, מחממים את שמן הזית בווק ומקפיצים את הירקות במשך 7-8 דקות, עד לריכוך קל, ומחלקים אותם בין סירות תפוחי האדמה.

4. מסדרים את תפוחי האדמה הממולאים בתבנית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מגישים חם.

ל"ג שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו