אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: מתכון לפרגיות עם הפתעות

עדין מתלבטים מה לבשל השבת? סידרנו לכם מתכון טעים ופשוט לפרגיות ממולאות בבשר וצנוברים שאפשר להכין במינמום השקעה. תתכוננו לקצור מחמאות!

סורגים שבת: מתכון לפרגיות עם הפתעות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפרגיות ממולאות בשר 

עדין מתלבטים מה לבשל השבת? סידרנו לכם מתכון טעים ופשוט לפרגיות ממולאות בבשר וצנוברים שאפשר להכין במינמום השקעה. תתכוננו לקצור מחמאות!

מצרכים:
8-6 פרגיות
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 צרור כוסברה + פטרוזליה, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה / חריפה לבחירתכם
3 כפות שמן
1 בצל לבן קצוץ
1/2 כוס צנוברים
2 שיני שום, כתושות
לרוטב:
סלסלת פטריות (לא חובה)
1 ענף רוזמרין טריי/ יבש
4 כפות סילאן / רוטב טריאקי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה והכוסברה והתבלינים. לשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. על מחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, ברגע שהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום הכתוש ואת הצנוברים

4. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומפוררים בעזרת מזלג או כף עץ (ניתן להוסיף מעט רוטב טריאקי או סילאן עם כף מים כדי לפורר יותר בקלות ולהוסיף טעם). ברגע שהבשר משנה את צבעו, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומניחים בצד לקירור

5. פורסים את הפרגיות על משטח עבודה, מניחים מהתערובת בקצה כל פרגית ומגלגלים.

6. מסדרים את הפרגיות בתבנית פיירקס כש"התפר" כלפי מטה, מסדרים את הפטריות בין הפרגיות ויוצקים מעל את הסילאן/הטריאקי בנדיבות.

5. מפרידים את עלי הרוזמרין מהענפים ומפזרים מעל הפרגיות והפטריות (שימו לב, לרוזמרין יש טעם חזק לכן גם 4-5 עלים יספיקו)

6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ונותנים לפרגיות לקבל עוד צבע במשך כ-10 דקות בחום של 200 מעלות

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
מצחיק בשר...
א. | 03-05-2021 16:54
מצחיק בשר ממולא בבשר ????‍♂️???????? אים עבר ירקות או אורז