מבזקים
סרוגים

יאיר לפיד: "עוד תזכורת שנתניהו חייב כבר ללכת"

סערה בעקבות אישור הממשלה למנות את אופיר אקוניס לשר המשפטים. מנדלבליט פסל את ההצבעה בטענה שאינה חוקית. קריאות להוציא את נתניהו לנבצרות

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ט"ו אייר התשפ"א
יאיר לפיד: "עוד תזכורת שנתניהו חייב כבר ללכת"

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות אישור הממשלה את מינויו של אופיר אקוניס לשר המשפטים. היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט הודיע כי ההצבעה אינה חוקית ופסל את תוצאותיה.

אופיר אקוניס מונה לשר המשפטים; מנדלבליט פסל
אופיר אקוניס מונה לשר המשפטים; מנדלבליט פסלצילום: אופיר אקוניס מונה לשר המשפטים; מנדלבליט פסל

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, התייחס לדרמה ואמר: "כל מי שהעלה בדעתו אפילו לרגע לחתום על הסכם כלשהו עם נתניהו, קיבל תזכורת שאין שום סיכוי שהוא ימלא את חלקו בשום הסכם".

לפיד הוסיף כי "אם היה מי שעוד חשב שנתניהו צריך לשבת ליד שולחן הממשלה – היום הוא קיבל תזכורת שהוא חייב כבר ללכת. הזלזול הבוטה בשלטון החוק, בכל הסכם שהוא חתם עליו, השקרים כדרך חיים – כל זה פרץ היום סביב מינוי שר המשפטים. הוא פשוט לא מסוגל לא לרמות".

יו"ר ימינה נפתלי בנט אמר: ""מדינת ישראל מתקרבת לסף תהום של אנרכיה. אין לנו מדינה אחרת. אני קורא לכולם להבין את גודל הרגע, להתעשת ולגלות אחריות לאומית. מדינת ישראל חייבת בדחיפות ממשלה מתפקדת ויציבה".

חבר הכנסת אלי אבידר מ'ישראל ביתנו' אמר:  "ד"ר אביחי מנדלבליט, מה עוד בשם כל אלוהי ההיגיון צריך לקרות כדי שתוציא את האדם הזה שנקרא בנימין נתניהו לנבצרות? יש לנו פה עסק עם עובר-על-החוק סדרתי. האיש לא כשיר".

שרת התיירות, ח״כ אורית פרקש הכהן, אמרה: "כל מי שהליכוד ורוה"מ מציע לו רוטציה – שיראה היטב את ההתנהלות בדיון היום בממשלה, ויחשוב לעצמו איך תיראה הממשלה ומה יהיו שווים הסיכומים איתו, בהצלחה".

הפלונטר הפוליטי: האיום של יאיר לפיד לנפתלי בנט
הפלונטר הפוליטי: האיום של יאיר לפיד לנפתלי בנטצילום: הפלונטר הפוליטי: האיום של יאיר לפיד לנפתלי בנט

חה"כ ד"ר שלמה קרעי, מהליכוד, התעלם מרעשי הרקע ואמר: "‏כל הכבוד לראש הממשלה על הנחישות מול סוכני הכאוס וההפיכה המשפטית. מזל טוב לשר המשפטים החדש אופיר אקוניס".

יו"ר 'תקווה חדשה', גדעון סער, אמר: "הסאגה סביב (אי) מינוי שר המשפטים שהגיעה לשיאה עכשיו בישיבת הממשלה ההזויה היא עדות נוספת לצורך החיוני בהחלפת השלטון".

בני גנץ גדעון סער יאיר לפיד שר משפטים