חבר מועצת עיריית ירושלים, דן אילוז, פנה לרבנים הראשיים לישראל ולעיר ירושלים עם שאלה הלכתית: האם ניתן להפעיל את הרכבת הקלה בירושלים במתכון מיוחדת ובכך להפעיל תחבורה ציבורית בשבת שאינה מחללת שבת?
לפי ההצעה, יהיה אפשר להפעיל את הרכבת הקלה במתכונת של "מעלית שבת" שתעצור בכל תחנה ושבהם תיפתחנה ותיסגרנה הדלתות ללא התערבות של יד אדם. לגבי הנהיגה של הרכבת, אילוז מעלה את האפשרות להשתמש בטכנולוגיה מיוחדת כמו מובילאיי שתייתר את הצורך בהתערבות של בני אדם.
"אינני פוסק הלכה, ולכן לפני שנדון בנושא כשאלה של מדיניות, אני פונה לרבנים הראשיים להבין את עמדתם ההלכתית" מציין אילוז. "הצעתי נובעת מהמסורת ההלכתית עליה חונכתי, שרואה בחוסן הקהילתי ובאחדות עם ישראל שיקול הלכתי מרכזי."

אילוז: "לאורך השנים רבנים ידעו למצוא פתרונות יצירתיים כדי להוריד את מפלס הלחץ בין חלקי העם בלי לוותר על עקרונות הלכתיים. אני מקווה שהמכתב יעודד את הרבנים לייצר פתרונות גם בנושא זה, יהיה הפתרון אשר יהיה. אין ספק שמדובר בנושא שנוי במחלוקת, וזאת הסיבה שצריך לנהוג בו באחריות. במקום שממנו נובע הרבה פילוג בעם, אני רוצה לנסות לחבר."
"תפקידי כאיש ציבור הוא להציע פתרונות שיקבלו הסכמה רחבה, וזה מה שאני מנסה לעשות כשאני מעלה את הסוגיה מול פוסקי ההלכה המוסמכים של העיר ושל המדינה."
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
ש
ומה עם אנשי ביטחון? מי יוודא שבני דודנו האהובים לא ישליטו שם טרור?
17:05 29.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בהחלט
כדאי גם להחליף את הרבנים בבינה מלאכותית, אין שום סיבה להסתמך על רבנים שיש היום כלים חזקים בהרבה לקבלת החלטות.
15:05 23.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף
13:00 23.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
בעיני זה צורם ממש.
05:41 23.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון
שנים אני טוען,רכבת יכולה להיות כמו מעלית שבת
00:34 23.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מה הבעייה?
חייבים לחזור לחמור ועגלה. זאת תחבורה מעולה ואין איתה שום בעייה של חילול שבת
19:42 22.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איינשטיין
טסלה תהפוך את כל התחבורה לאוטומטית. מה יהיה אז?
17:16 22.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר