האגודה לזכויות האזרח: לאפשר לחיים פרלמן מפגש עם עו"ד - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

האגודה לזכויות האזרח: לאפשר לחיים פרלמן מפגש עם עו"ד

האגודה לזכויות האזרח ליועץ המשפטי לממשלה: "זכותו של חשוד להיפגש עם עו"ד היא זכות יסוד חוקתית, המהווה ערובה חיונית להבטחת חקירה הוגנת ולשמירה על זכויותיו כעצור. מניעת המפגש מעמיקה באופן מסוכן את הלחץ הנפשי הכבד, הכרוך בכל מעצר וחקירה, ובכך יוצרת סכנה משמעותית למסירת הודאות שווא "

איתן אהרון, חדשות סרוגים
האגודה לזכויות האזרח: לאפשר לחיים פרלמן מפגש עם עו"ד
  פלאש 90

בעקבות הדיווחים בתקשורת על שלילת זכותו של פרלמן, החשוד ברצח ארבעה פלסטינים למפגש עם עורך-דינו, פנתה האגודה לזכויות האזרח בדחיפות ליועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין, על מנת שיפעל להסרת צו מניעת מפגש עם עו"ד, שהוחל על פרלמן מאז יום שלישי האחרון.

מתוך המכתב, אותו חיברה עו"ד לילה מרגלית, ראש תחום זכויות בפליליים באגודה לזכויות האזרח:

"זכותו של חשוד להיפגש עם עורך דין היא זכות יסוד חוקתית, המהווה ערובה חיונית להבטחת חקירה הוגנת ולשמירה על זכויותיו כעצור. עצור שנחקר למשך ימים ארוכים ללא עורך דין עלול להיות חשוף לאמצעי חקירה פסולים ואף לעינויים, ונשללת ממנו כל אפשרות ממשית להתגונן מפני הפגיעה בחירותו. מניעת המפגש מעמיקה באופן מסוכן את הלחץ הנפשי הכבד, הכרוך בכל מעצר וחקירה, ובכך יוצרת סכנה משמעותית למסירת הודאות שווא ולהיווצרותם של עיוותי דין…"

במכתבה, מזכירה עו"ד מרגלית את הנתונים שהתפרסמו באתר "פרוייקט החפות" [קליניקה משפטית המתנהלת בשיתוף עם בית הספר למשפטים של "ישיבה יוניברסיטי" בניו יורק] על פיהם, מתוך 225 מקרים של הרשעות שווא שנבדקו, היו אלה הודאות שווא אשר תרמו להרשעה השגויה ב-23% מהמקרים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
יפה
אליהו | 22-07-2010 4:24
חבורה של יפי נפש אבל מספיק טובים כדי לעזור לכולם כשצריך!