עד כמה לחצו על סמוטריץ' לשתף פעולה עם מנסור עבאס? לסרוגים נודע לפני נאום נצרת שלו בחול המועד פסח, ברע"ם העבירו את עקרי הדברים של נאומו  לאנשים אשר מכירים היטב את דעותיו של  סמוטריץ'  בכדי שאלה יבחנו האם אמירותיו של עבאס ירצו את מפלגת הציונות הדתית ואף להתייעץ אלו מסרים סמוטריץ'  צריך לשמוע בכדי להסכים לשתף איתם פעולה.

נזכיר כי בחול המועד פסח, נשא עבאס בנצרת נאום פייסני למדי, הקורא לשיתוף פעולה יהודי-ערבי. הנאום הגיע בהמשך להתבטאויות מצד עיתונאי ימין, להושטת יד לתנועה האסלאמית כדי להקמת ממשלת ימין בתמיכתה.

כאמור, עבאס העביר את עיקרי הדברים בנאום שלו למספר גורמים מחוץ למערכת הפוליטית המקורבים לסמוטריץ', כדי שאלה יעברו על הדברים ויתנו הערות, כשעיקר השאלה הייתה האם נאום כזה הוא פתח לשותפות פוליטית.

על רקע דברים אלה, סמוטריץ' הבין כי נאומו של עבאס הוא בבחינת "מהשפה ולחוץ" -יו"ר רע"מ מסכים כעת להגיד הכל בכדי להכשיר את דעת הקהל הימני להקים ממשלה תוך הישענות על רע"ם, אך אין מדובר בשינוי אמיתי ביחס של התנועה האסלאמית למדינת ישראל.

בתוך כך, ההערכה היא כי גורמים בימין אשר מעוניינים בכך שסמוטריץ' יסכים להקים ממשלה בהימנעות של עבאס, תיווכו לאותם גורמים ברע"ם את האנשים אשר בקיאים בדעותיו של סמוטריץ', זאת כדי להפעיל לחץ על מפלגת הציונות הדתית בעזרת הנאום.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מנסור עבאס על ממשלה בראשות בנט ובחירה ישירה (ערוץ כנסת)

מוקדם יותר פרסמנו בסרוגים כי בהסכמה בין נתניהו לסמוטריץ' הוחלט על עמימות בכל הנושא של קואליציית ימין-רע"מ, שהועלתה רק כדי ללחוץ על סער ואלקין לחבור לממשלת נתניהו. רק לאחר שבציונות הדתית הרגישו כי מדובר מעבר לתרגיל הסחה, אלא לרעיון שיש בו ממש, שברו את השתיקה והחלו לצאת בקמפיין נגד קואליציה עם הרשימה האיסלאמית. נראה כי גם עבאס בעצמו האמין למסרים מצד הליכוד ואף הושיט יד לעבר סמוטריץ', אך מול הוטו של הציונות הדתית עבאס חזר בו, ואתמול חבר לגוש של לפיד כשהפיל את הצעת הליכוד להרכב הועדה המסדרת.

במפלגת רע"ם מכחישים את הידיעה.