מתכון לפסטה בסיר אחד

כשאומרים טריק מושלם, מתכוונים לכזה שמשדרג בצורה משמעותית את הטעם ומקל על החיים בצורה משמעותית. אז אם עדין לא הכנתם פסטה בסיר אחד שמתבשלת בתוך הרוטב והופכת למושלמת, אתם חייבים את זה לעצמכם. המתכון המושלם לשביזות יום א':

מצרכים:

חבילת פסטה
שמן זית/ קובית חמאה
3 שיני שום כתושות
פטריות חתוכות (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 מיכל שמנת לבישול (אפשר פחות לבחירתכם)
אפשרות לתוספת: 1/2 כוס רוטב פסטו/ רוטב עגבניות
5 עלי בזיליקום
להגשה: פרמז'ן

שימו לב: על מנת להפוך את המתכון לפרווה משתמשים בשמן זית ומורידים את השמנת / משתמשים בשמנת צמחית (במידה ובחרתם להוריד את השמנת הגדילו את כמות הפסטו/רוטב העגבניות לכוס אחת)

אופן ההכנה:

1. בסיר מטגנים קלות את השום עם השמן זית/החמאה (נזהרים שלא ישרף) אם רוצים פטריות מוסיפים בשלב הזה ומטגנים גם אותן קלות

2. מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) לסיר

3. מוסיפים מים שיכסו את כל הפסטה, לאחר מכן מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים נוספים (אם רוצים) ומערבבים

4. נותנים לפסטה להתבשל עם מכסה פתוח למשך כ-5 דקות על אש בינונית ותוך כדי מערבבים

5. ברגע שכמות המים ירדה והפסטה מתחילה להתרכך, מוסיפים את השמנת יחד עם רוטב הפסטו / העגבניות ומערבבים היטב

6. מוסיפים את הבזילקום, ונותנים לפסטה להתבשל בתוך הרוטב עם מכסה פתוח

7. מערבבים וברגע שהפסטה רכה (אבל לא מידי) והרוטב מצטמצם מכבים את האש ומכסים. מחכים 5-7 דקות ומגישים עם פרמז'ן

בתאבון!