הכי ישראלי: מתכון לבורקס בשר חגיגי (ובריא!) - סרוגים

הכי ישראלי: מתכון לבורקס בשר חגיגי (ובריא!)

לקראת חגיגות יום העצמאות, סידרנו לכם מתכון קל וטעים במיוחד לבורקס בשר חגיגי עם צנוברים שאפשר להכין בגרסה בריאה עם דפי אורז או עלי פילו

חדשות סרוגים
הכי ישראלי: מתכון לבורקס בשר חגיגי (ובריא!)
  צילום: נמרוד סינדרס

מתכון לבורקס בשר

לקראת חגיגות יום העצמאות, סידרנו לכם מתכון קל וטעים במיוחד לבורקס בשר חגיגי עם צנוברים שאפשר להכין בגרסה בריאה עם דפי אורז או עלי פילו.

מצרכים:
12 דפי אורז גדולים/ עלי פילו
לבלילה:
1 כוס מים
1 ביצה
1 כף שמן
1 כפית דבש (לא חובה)
מעט פפריקה, מלח ופלפל שחור
למלית בשר:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
400 גרם בקר טחון
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות צנוברים ו/או שקדים קצוצים וקלויים (לא חובה)
לציפוי:
ביצה+שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

2. מכינים מלית בשר: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים בשר, שום ותבלינים ומטגנים עד לקבלת פירורים שחומים. מוסיפים עשבי תיבול וצנוברים קלויים. מורידים מהאש ומצננים.

3. בקערה נוחה לטבילת דפי האורז, מערבבים את חומרי הבלילה: מים, ביצה, דבש, שמן ותבלינים.

4. ממלאים ואופים: טובלים כל דף אורז בבלילה עד שמתגמש, מניחים על משטח עבודה, ממלאים במלית הבשר, מגלגלים לגליל (בלי לסגור את השוליים) ומניחים בתבנית בצורת שבלול. ממשיכים בהרכבת השבלול מהמרכז ועד לשוליים.

אם בחרתם בדפי פילו, בעזרת מברשת מרטיבים כל עלה ומחברים כ- 3 דפים יחד, לאחר מכן ממלאים במלית בשר ומגלגלים בזהירות

5. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך חצי שעה עד להזהבה. מצננים מעט כדי לתת לעלים להתמצק. אם רוצים אפשר לחמם שוב.

מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט ירקות קצוץ

בתאבון!

=================

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: חוזרים לשגרה בכל הארץ

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו